Aynı dersten iki defa üst üste başarız olan AÖF öğrencisi atılır mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 08:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Aynı dersten iki defa üst üste başarız olan AÖF öğrencisi atılır mı?

Mrb öncelikle kolay gelsin

Ben açık öğretim işletme 3.sınıf öğrencisiyim, geçen sene 2.sınıfın iktisat teorisi dersini vermediğim için sınıfta kaldım 4.sınıfa geçemedim.

Aynı dersi bu senede veremezsem okulla ilişkim kesilir mi? Yeni yasada bununla ilgili bir karar var mı okuldan atılmalar kalktı gibi bir şey okumuştum

Ama tam anlamıyla bilmiyorum. Cevaplarınız için şimdiden tşkr ederim.

CEVAP:

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 3.Maddesinin c bendinde ?1 inci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 3 üncü ve 4 üncü sınıftan, 2 inci sınıf derslerinin tümünden başarılı olamayan öğrenciye 4 üncü sınıftan ders verilmez? hükmü yer almaktadır. Yönetmeliğe göre 2.sınıf derslerinin tümünden başarılı olmadıkça 4. Sınıfa geçmeniz mümkün gözükmemektedir.

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerde öğretim süresi belirli bir süreyle kısıtlanmamıştır. Diğer bir ifade ile öğrencinin öğretim süresini doldurduğu için okuldan atılması söz konusu değildir. Önlisans öğrencileri 4 yılda, lisans öğrencileri ise 7 yılda mezun olamadıkları takdirde sınav dışındaki öğrencilik haklarından yararlanamazlar , bu sürelerin sonunda kayıtları silinmez. Öğrenci bir sınıfı ya da öğrenim süresini istediği kadar uzatabilir. Lisansta 7 nci, önlisansta 4.üncü yılını dolduranlar öğrencilik haklarından (öğrenci belgesi, askerlik tecil vb) yararlanamazlar.

Bu konu Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16.maddesinde ??Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, sınav hakkı dışındaki öğrencilik haklarından yararlanmamak kaydıyla 2547 sayılı Yasa'nın değişik 44 üncü maddesindeki sürelerle kısıtlı değildirler.? açıkça belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber