?112 acil ambulans'ların ücreti sosyal güvenlik kurumlarından'

Haber Giriş : 20 Nisan 2005 06:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan 112 acil ambulanslarının ücretleri bugüne kadar bakanlık tarafından karşılanırken bundan böyle bu ücreti sosyal güvenlik kurumları ödeyecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönergeye göre yaralı ya da hasta taşıyan ambulanslar hastayı taşıdıktan sonra bir form dolduracak. Doldurulan form ilgili sosyal güvenlik kurumuna gönderilecek. Taşıma ücreti döner sermayeye aktarılacak. Formda kişinin hangi sosyal güvenlik kurumuna bağlı olduğu ve sosyal güvenlik numarası gibi bilgiler yer alacak. 112 acil hizmet yetkilileri uygulamanın, ?ambulanslar paralı olacak' şeklinde algılanmamasını isteyerek, ?Hasta ya da yaralıdan hiçbir şekilde para talep edilmeyecek. Bu tamamen kurumlar arasındaki bir uygulama.? bilgisini verdi.

112 acil hizmet sorumluları, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi: ?İlgili yasada ambulans hizmetlerinin sosyal güvenlik kurumlarından alınması, ancak sosyal güvenliği olmayan vatandaşların ücretsiz taşınması var. Şimdiye kadar uygulanmamış. Ancak 112 başhekimliklerde döner sermaye oluşturulmasıyla birlikte uygulama yeniden düzenlendi. Ambulans hizmetlerinin ücretleri sosyal güvenlik kurumlarından 112 başhekimlik döner sermayelerine aktarılacak. Sosyal güvenliği olmayanlardan ücret talep edilmeyecek.? İstanbul Valisi Muammer Güler de ambulans hizmetlerinin bilgisayar sistemiyle organize edileceği bilgisini vermişti. Bu uygulamaya göre hastaneler ile ambulanslar bilgisayar ağıyla birbirine bağlanacak. Yaralıyı alan bir ambulans hangi hastanenin acil servisi ya da yoğun bakımının boş olduğunu görebilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber