Niğde Emniyet Müdürü serbest bırakıldı/ Video

Haber Giriş : 22 Temmuz 2011 15:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Niğde'de yürütülen çete soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Çavdar, Bor Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkan Yardımcısı Arif Arı'nın ev ve işyerlerine düzenlenen operasyonda Emniyet Müdürü Albayrak gözaltına alındı.

Niğde Emniyetine operasyon

<

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, nisan ayında başlatılan 'çete' soruşturması kapsamında Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Çavdar, Bor Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkan Yardımcısı Arif Arı'nın ev ve işyerlerine operasyon düzenledi. Zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapan polis, şüphelilerin kullandığı bilgisayarlara el koydu.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, operasyonda Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Çavdar'ın Kuşadası'ndaki evi de arandı. Halen devam eden operasyon, Niğde'de geçen nisan ayında başlatılan ve Niğde Emniyet Müdürlüğü ile NİTSO yöneticilerinin de içinde bulunduğu 'Menfaat temin etmek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya suç örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla başlatılmıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ADLİYEYE GETİRİLDİ

Niğde'de nisan ayından beri sürdürülen suç örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, ifadesinin alınması için adliyeye getirildi.

''Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma'' iddiasıyla savcılığın talimatıyla emniyet müdürlüğünde gözaltına alınan Albayrak, Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Koca tarafından adliyeye götürüldü.

Albayrak, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat'a ifade vermeye başladı.

Yusuf Albayrak'ın makamı ve evi ile Bor Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç'ın makamı ve evinde, eski emniyet müdür yardımcısı Raşit Çavdar'ın Kuşadası'ndaki evinde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Arif Arı'nın iş yeri ve evinde, Ticaret ve Sanayi Odası'nda arama sona erdi.

Ev ve makamlarında arama yapılan kişilerin şüpheli sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE TUTUKLAMA TALEBİ

Niğde'de nisan ayından beri sürdürülen suç örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

''Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma'' iddiasıyla savcılığın talimatıyla emniyet müdürlüğünde gözaltına alınan Albayrak, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat'a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Eski emniyet müdür yardımcısı Raşit Çavdar'ın Kuşadası'ndaki evinde yapılan aramada, 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar, bir harici harddisk ve bir flaş belleğe el konulduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SERBEST BIRAKILDI

İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

''Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma'' iddiasıyla savcılığın talimatıyla gözaltına alınan, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat'a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürü Albayrak, adliyeden çıkarken gazetecilerin ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusu üzerine, ''Devlet memuruyum, herhangi bir açıklama yapamam, hepimize geçmiş olsun'' dedi.

Savcı Abdulkadir Polat'ın, Albayrak'ın serbest bırakılmasına itiraz edeceği öğrenildi.

CHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber