Rapor mu doğru, valilik mi?/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2011 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Valiliği, 'iki erkek öğretmenin eşcinsel ilişkisini kapının anahtar deliğinden izlediği ve okula yaydığı' iddiasıyla Vali Yardımcısı Reşat Özdemir tarafından röntgencilikle suçlandığını söyleyen görme engelli tarih öğretmeni Ali Ercan'ın 'belli oranda gördüğünü' savunup, söylediklerinin doğruyu yansıtmadığını iddia etti. 9 yıl önce Adana Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'nun düzenlediği raporda ise Ali Ercan'ın yüzde 100 görme engelliği olduğu belirtiliyor. 6 doktorun imzası bulunan raporda 'Özür durumuna göre çalışma gücü kaybı yüzde yüz' ifadesi yer alıyor.

Kadrosu Hasan Adalı Lisesi'nde olan ancak okulda sigara içen öğretmenleri şikayet ettiği için açılan soruşturmanın selameti için Hacı Ahmet Atıl Lisesi'ne geçici olarak görevlendirilen Ali Ercan, "Bu soruşturma için ifade vermeye çağrıldığımı sanıp, Reşat Özdemir'in yanına gittim. Bana 'Siz kapının anahtar deliğinden 2 erkek öğretmeni farklı bir durumdayken izlemişsiniz. Röntgencilik yapmışsınız, bunu yapmaya utanmıyor musunuz?' dedi. Ben de bunu ilk kez kendisinden duyduğumu söyledim. Görme engelli bir kişi röntgencilik yapabilir mi? böyle bir şey yok. Yüzde 100 görme engelli olduğuma dair raporum da var" diye gazetecilere yaşadıklarını anlattı.

Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ise olayla ilgili olarak "Ali Ercan özürlü olmasını çok istismar ediyor. Şikayet etmediği kimse kalmadı. 'Ben öğretmenleri uygunsuz vaziyette gördüm' diye kendisi söylemiş. Biz işi gücü bıraktık, Ali Ercan'la uğraşıyoruz" dedi.

KAMERA KAYITLARINA GÖRE GÖRÜYORMUŞ

Ercan'ın röntgencilikle suçlaması haberinin medyada yer almasının ardından Adana Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilik, vilayet binasındaki kamera kayıtları incelendiğinde Ali Ercan'ın odalara gidebildiğini, hatta kapılardaki yazıları okuyabildiğini öne sürdü.

Açıklamada "İlgili şahıs şikayetinde okulda sigara içildiğini ve iki öğretmen arasındaki uygun olmayan davranışları gördüğünü iddia etmiş, bu iddialar üzerine soruşturma açılmıştır. Bunların asılsız olduğunu anlayan şahıs, hatanın kendisine zarar vereceğini görmüş, içinde bulunduğu durumu da kullanarak konuyu çarpıtıp, yanlış bilgilendirmiştir. Kendisine dilekçesinde gördüm dediği iddialarla ilgili, nasıl gördüğü sorulmuştur. Herhangi bir şekilde kapı deliğinden öğretmenleri gözlediği, röntgencilik yaptığı ifade edilmemiş, sadece kendi eliyle yazdığı şikayet dilekçesindeki konular sorulmuştur" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber