Öğretmen adayları bir eylem de Diyarbakır'da yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, resim bölümünden mezun olan öğretmenler, atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle önce AK Parti il binasına, ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açılışını yapacağı okulun önüne yürüyerek, bakandan yardım istedi.

Dicle Üniversitesi Resim Bölümü mezunu yaklaşık 100 kişilik grup, bu yıl alanlarında sadece 5 öğretmenin atanacak olmasını protesto etmek için, AK Parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup, basın açıklamasının ardından Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açılışını yapacağı A. İhsan Aslan Görme Özürlüler Okulu'na yürüdü. Okul önünde toplanan grup, ellerine siyah boyalı ampuller alınca, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hüseyin Ürey tarafından uyarıldı.

Ürey, "Bu ampulleri bir kişi atarsa, 'Atacaksınız' demiyorum ama atarsa sorumlusu ben olurum. Bu yüzden burada güvenlik önlemi almak zorundayım. Başbakana yumurta atıldı, burada da bakana ampul atılırsa, sorumlusu ben olurum" dedi.

Daha sonra, Çevik Kuvvet polislerinin öğretmenlerin önünü kapatmasıyla arttırılan güvenlik önlemleri altında açılışa gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir anda kalabalığı görünce şaşırdı. Vali Efkan Ala'ya kalabalığın nedenini soran Çelik, daha sonra öğretmen adaylarının arasına girerek, sorunlarını dinledi. Öğretmenler, Bakan Çelik geldiği sırada, 'Sanat Hakkımız, Söke Söke Alırız' şeklinde slogan atınca, öğretmenlere tepki gösteren Bakan Çelik, "Öyle 'Hakkımızı söke söke alırız. Bu bizim en doğal hakkımızdır' diyerek, hakkınızı alamazsınız. Benim bağırıp çağırmalara karşı alerjim var" şeklinde konuştu.

Bakan Hüseyin Çelik, öğretmen adaylarına konuyla ilgileneceğini belirterek, açılışını yapacağı okula girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber