Emniyet müdürü, ODTÜ'ye girişlerde, üniformada ısrarlı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) hizmetiçi eğitim gören polis şeflerinin üniformalı olarak derslere katılmalarına yönelik ısrarı devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile ODTÜ arasında polislere 'uzaktan eğitim' verilmesi konusunda imzalanan protokol ile hizmetiçi eğitimlerin internet ortamında verilmesi sağlanmıştı. Terfi edecek olan polis şeflerin eğitimlerinin de oluşturulacak 'akıllı sınıfta' verilmesi konusunda yapılan anlaşma gereğince bir süre önce 20 başkomiser üniformalı olarak derslere başladı. Polislerin okullarında ders görmesine tepki gösteren bir grup ODTÜ öğrencisi ise, derslerin görüldüğü Fizik Bölümü'nü bastı. Okulda önlem alan jandarma ekipleri ile sınıfı basan öğrenciler arasında çatışma çıktı. Öğrenciler, polislerin sınıfı terk etmesi üzerine saldırıyı durdurdu. Polislerin üniformalı olarak ODTÜ'ye gelmesi nedeni ile olayların çıkması çeşitli yayın organlarında haber olunca, Emniyet Genel Müdürlüğü, "mevzuat gereği hizmetiçi eğitimlerin resmi üniformalı olarak yapılacağı" açıklamasını yaptı.

ODTÜ'ye polislerin üniformalı olarak gitmesine tepkilerin artması üzerine 'soyunma odası' çözümü bulundu. ODTÜ'ye sivil olarak gelen polis şeflerinin, kendileri için hazırlan bir soyunma odasında resmi üniformalarına giyerek derslere katılmaya başladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber