Sahte üsteğmen sahta parayla benzin alırken yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2011 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YALOVA'da, sosyal paylaşım sitelerinde ?Üsteğmen Ziya' adıyla profil açıp maddi durumu iyi genç kızları, kendisine hedef seçerek dolandırdığı iddia edilen 35 yaşındaki Ziya Selim Tansu, sahte para ile benzin alırken yakalandı.

Olay, Yalova Çınarcık'da meydana geldi. Çınarcık'ta bir benzin istasyonuna giren son model araçta bulunan sürücü, 50 liralık benzin aldı. İddiaya göre yaklaşık 120 Bin Euro değerindeki cipte bulunan sürücü, sahte 200 Lira vererek istasyondan ayrıldı. Müşterinin verdiği paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine benzin istasyonu görevlileri, Yalova Emniyeti'ne ihbar yaptı. İhbar üzerine harekete geçen Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Termal-Çınarcık kavşağında 34 L 391 plakalı aracı takibe aldı. ?Dur' ihtarına uymayan araç sürücüsü ve yanında bulunan kadın yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri kovalamaca sonunda iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüphelinin sosyal paylaşım sitelerinde 'Üsteğmen Ziya' adıyla profil açan Ziya Selim Tansu olduğu ortaya çıktı. Yanındaki kadının da 32 yaşındaki Seval A., olduğu belirtildi. Gözaltında tutulan şüpheli Tansu'nun bindiği lüks cipinde kiralık olduğu öğrenildi. Ziya Selim Tansu'nun 30'a yakın dolandırıcılık ve piyasaya sahte para sürmekten suç kaydı olduğu kaydedildi. İddiaya göre Tansu'nun Bursa'nın Orhangazi İlçesinde de bir iş yerine sahte 200 TL verdiği ortaya çıktı. Ziya Selim Tansu ve Seval A., ?dolandırıcılık' ve ?piyasaya sahte' para sürmek suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber