Kalp ve şeker hastalarına Ramazan uyarısı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2011 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sivas Numune Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Gökalp, Ramazan ayının bu yıl ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle hastaların oruç tutmadan önce uzmanlara danışması gerektiğini söyledi.

Bu yıl Ramazan ayının ağustos sıcaklarına denk gelmesi nedeniyle uzmanlar vatandaşları uyardı. Sivas Numune Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Gökalp, şeker ve kalp hastalarının doktorlarına danışmadan kesinlikle oruç tutmaması gerektiğini söyledi. Aşırı sıcaklarla birlikte susuzluğun da ağır bir risk taşıdığını vurgulayan Gökalp, "Ramazan döneminin bu yıl ağustos ayına denk gelmesi, şeker ve böbrek hastaları açısından birçok faktör nedeniyle sorun teşkil etmekte.

Hastaların 12 saat susuz kalması gerektiğinden öncelikle kalp, böbrek ve şeker hastaları ile tansiyon hastalarının doktorların tavsiyesi olmadan kesinlikle oruç tutmamalarını öneriyoruz. Biz günde 4 insülin kullanan hastalarımıza kesinlikle oruç tutmamalarını öneriyoruz. Böbrek yetmezliği, hemodiyaliz hastaları ve kalp hastalarının da ilgili branş doktorlarına danışarak karar vermelerini öneriyoruz. Şeker hastalarının dışında bu yaz döneminin sıcaklığında susuzluk da başlı başına bir faktör. Uzun süre susuz

kalan hastalar hem böbrek hem şeker hem de kalp açısından daha ağır bir risk taşımakta. O yüzden şeker yüksekliği dışında susuzluk da hastalarımız için büyük bir problem teşkil etmekte" diye konuştu.

Yaşlı vatandaşların da öğle saatlerinde güneş altında kalmaması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Gökalp, "Yaşlı vatandaşların saat 10.00 ila 17.00 arasında güneş altında kalmamalarını öneriyoruz çünkü sıcakta daha fazla su kaybı, terleme gibi sorunlarla karşılaşacaklardır. Bu da sağlık sorunlarını tetikleyecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber