Bu robotu incelemeden ÖSYS tercihi yapmayın

Liseyi bitirerek bir yüksek öğrenim programına girmeyi hedefleyen öğrenciler için bugünlerde hemen tüm kurumlar bir tercih rehberi hazırlamaktadır. Memurlar.net olarak bizler de, ilgilendiğimiz bir alan olduğu için, kamuda istihdamı düşünen adaylar için özel bir robot oluşturduk. Bu robot sayesinde, adaylar, seçecekleri bir yükseköğrenim programına, 2008 yılından bu yana Devletin kaç kadro açtığını, bu kadroların boş kalıp kalmadığını, boş kalmamışsa dahi kaç KPSS puanıyla atama yapıldığını görebilecektir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'IN AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Özcan 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, LYS'yi kazanan adaylara bazı önerilerde bulunmuştu. Memurlar.net olarak bu açıklamayı önemsiyoruz. Zira Sayın Başkanın öneride bulunduğu bölümler, bizim KPSS sonuçlarından yola çıkarak yaptığımız analizlere göre de, Devletin de istihdamında zorluk çektiği bölümlerdir. Adaylar bu açıklamaya önem vermelidir. YÖK Başkanının açıklaması için tıklayınız.

SEÇİLECEK BÖLÜMLERE DEVLET KAÇ KONTENJAN AÇTI?

Günümüzün en büyük sorunu işsizliktir. Her aday, eğitim sonrasında mesleğini yapmak istemektedir. Bu nedenle, tercihler arasına alınacak bir bölüme Devletin kontenjan açıp açmadığı, açtı ise bu kontenjanın dolup dolmadığı veya en düşük kaç puanla atama yapıldığı bilgisi çok önemlidir.

Memurlar.net olarak bu bilgiyi, 2008 yılından bu yana hazırladığımız ve yayınladığımız KPSS Robotları üzerinden, adaylara ulaştıracağız. Bilindiği üzere, kamuya girişte esas alınan tek sınav KPSS sınavıdır. Hazırladığımız robot sayesinde, bir aday LYS'de seçeceği bir bölüme, Devletin istihdam imkanı tanıyıp tanımadığını görebilecektir. Adaylar bu robota http://www.memurlar.net/kpss/osys/ adresinden ulaşabilirler.

Burada şu hususu belirtmek uygun olacaktır. Boş kalan kadro, hiçbir adayın başvurmadığı ve bu nedenle boş kalan kadrolardır. Bu nedenle de, öncelikle boş kalan kadroların tercih edilmesi adayların menfaatinedir. Ancak, kadronun boş kalması, tek başına bir tercih nedeni olmamalıdır. O kadroya toplamda kaç kontenjanın açıldığı da önemlidir. Adaylar bu ayrıntıya dikkat etmelidir. 2011 yılında boş kalan kadrolar için buraya, 2010 yılında boş kalan kadrolarda, Mayıs ayı için buraya, Aralık ayı için şuraya tıklayınız.

Bölüm denkliği: Robotta inceleme yaparken, bazı bölümlerin aynı düzeyde olduğu görülecektir. KPSS yerleştirmesine esas bu düzenlemeyi YÖK yapmıştır. Bu düzenleme, kamu kurumlarına personel alınırken bazı bölümlerin eşdeğer olduğu anlamına gelmektedir. Bu sayede, açılan bir kadroya, aynı kodda yer alan diğer bölüm mezunları da başvurabilmektedir. Örneğin kamu kurumlarına memur alınırken, "Maliye", "Muhasebe ve Maliye" veya "Maliye-Muhasebe" bölümleri eşdeğer olup, her 3 bölüm mezunu da aynı kadroyu tercih edebilmektedir.

Robottaki tabloda 4 bölüm bulunmaktadır: ÖSYS Tercih Rehberinde 4 sütun bulunmaktadır. İlk sütun KPSS alımı yapılan dönemleri göstermektedir. İkinci sütun ilgili nitelik koduna açılan toplam kadroyu, üçüncü sutun açılan kadroların kaçının boş kaldığını, dördüncü sütun ise en düşük kaç puanlama atama yapıldığını göstermektedir.

HANGİ ÜNİVERSİTE SEÇİLMELİ?

KPSS'nin, Devlet kadrolarına girişte tek sınav olduğuna daha önce değinmiştik. Eğer aday, yukarıda linkini verdiğimiz robotla hangi bölümü seçeceğine karar vermişse, bundan sonraki aşama hangi üniversitenin tercih edileceğidir. Memurlar.net olarak daha önce, üniversitelerin KPSS'deki başarı durumlarını da bir robot aracılığı ile ziyaretçilerimize ulaştırmıştık. http://www.memurlar.net/basari.aspx adresinden yapacağınız incelemelerde, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine bakarak hangi üniversitenin KPSS'de daha başarılı olduğunu görebilirsiniz. Öğretmenliği seçecek adaylar ise Genel Kültür ve Genel Yeteneğin yanı sıra, üniversitenin Eğitim Bilimleri testindeki başarısına da bakmalıdır.

Memurlar.net olarak, Hazırlamış olduğumuzun bu robotun adaylara yardımcı olmasını umuyor ve tercih yapacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber