Topbaş: Sözleşmeli itfaiye ve zabıta personelini kadroya alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2011 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, itfaiye bünyesinde cankurtarma ekibi kurduklarını, ağırlıkta üniversiteli gençlerden oluşan ekibin İstanbul'da 13 bin kişinin hayatını kurtardığını söyledi. Sözleşmeli olarak çalışan personele de müjde veren Topbaş, "Sözleşmeli olarak çalışan itfaiye ve zabıta personelini önümüzdeki aylarda kadroya geçirmek istiyoruz." dedi.Esenler İtfaiye Binası ve Çevre Düzenlemesi törenine Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve ilçe halkı katıldı.

Kadir Topbaş, 10 ayda içerisinde tamamlanacak olan tesisin 4 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti. 9 bin 300 metrekarelik bir alanda 8 tane itfaiye binası olacağını dile getiren Topbaş, "Bu binalardan bir alarm verildiği zaman 8 itfaiye aracı devreye girebiliyor, aynı anda çıkarabiliyorlar. Yani bir garaj niteliği değil. Her biri ayrı ayrı kapılar açılınca 8'i birden çıkıp alana yetişebilecek. Bu şehrin can güvenliği açısından ekonomisi açısından çok önemsediğimiz bir konudur. İstanbul'da itfaiye günde 200'ün üzerinde müdahale yapıyor. İtfaiyeyi kendi alanında dünyada bir marka yapmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ İTFAİYE VE ZABITALARA KADRO MÜJDESİ

Göreve geldiklerinde personel sayısının bin 850 olduğunu hatırlatan Topbaş, "Şu anda 5 bin 66'ya çıkardık. Bir kısmını maalesef farklı şekilde tedarik ettik. Ama nasip olursa önümüzdeki aylar içerisinde itfaiye ve zabıta personelinin tamamını kadroya geçirmek istiyoruz. İmkan oldukça çalışanlarımızı kadroya almak istiyoruz." ifadesini kullandı.

İtfaiye bünyesinde kurulan can kurtarma ekibi hakkında da bilgi veren Topbaş, ekibin ağırlıkta üniversiteli gençlerden oluştuğunu belirtti. Tüm teknik donanımları sağladıklarını kaydeden Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece şilede 60 yurttaşımızın hayatını kaybettiği kayıtlarda var. Bundan dolayı itfaiye bünyesinde can kurtaran ekibi kurduk. Özellikle üniversiteli gençlerle her türlü teknik donanımı kendilerine sağlamak suretiyle çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman boğulma haberlerini duyuyorsunuz. O bizim itfaiye alanlarımızın dışında, yasak bölgelerde denize girenlerden kaynaklanıyor. İtfaiyemiz bu güne kadar 13 bin civarında can kurtardı. Şile'de geçen yıl sadece 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her yıl 60 vatandaşımız hayatını kaybederdi. Bu 300 yıllık kurumumuz farklı bir hizmeti de ortaya koymaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber