İşte 'internet andıcı' iddianamesinin detayları

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2011 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ?internet andıcı' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.ÖRGÜT DENİZ KUVVETLERİ'NDE ETKİSİNİ ARTTIRMAK İSTİYOR

Oy birliği ile kabul edilen iddianamede yer alan değerlendirmede, sanıklardan bazılarının Ergenekon Terör Örgütü'nün Deniz Kuvvetleri içinde etkisinin arttırılması için psikolojik yönü ağır basan mail çalışmaları yürüttüğü, bu faaliyetlerin ise halen örgüt yöneticiliğinden tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in emirleri doğrultusunda yapıldığı iddia edildi.

"ÖRGÜT DEŞİFRE EDİLDİ ANCAK FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR"

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmalar sonucunda örgütün birçok hücresinin deşifre olduğu ve zarar gördüğünün öne sürüldüğü değerlendirmede, "Ancak İrtica ile Mücadele Eylem Planı", örgütün faaliyetlerine aralıksız devam ettiğinin somut bir örneğidir. Soruşturmalar kapsamında elde edilen deliller "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nda yer alan örgütsel tutum ve anlayışın birden bire ortaya çıkmadığını ve sadece plandaki zamanla sınırlı olmadığını göstermektedir. Ergenekon Silahlı Terör örgütünün, mevcut iktidar partisinin tek başına iktidar olduğu 03 Kasım 2002 tarihinden sonra faaliyetlerini artırarak devam ettirdiği ve hedefinde iktidar partisinin yer aldığı çok sayıda illegal çalışma içerisine girdiği, elde edilen deliller doğrultusunda örgüt hakkında hazırlanan önceki iddianamelerde de ortaya konulmuştur" denildi.

"ÖRGÜT TSK'YI KULLANIYOR"

Ergenekon'un eylemsel faaliyetlerini psikolojik harekat faaliyetleri ile desteklediğini belirten savcı Cihan Kansız, örgütün psikolojik harekat çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kullandığı iddiasında bulundu.

"MİLLETİN GÜZİDE KURUMU TSK ÖN PLANA ÇIKARILMAYA ÇALIŞILIYOR"

İddianamede şu değerlendirmeye yer verildi:

"Ergenekon Terör Örgütünün uyguladığı psikolojik harekat faaliyetlerinde etkili olmak için özellikle, milletimizin güzide bir kurumu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini ön plana çıkarmaya çalıştığı, haklarında örgüt üyeliği veya yöneticiliği şüphesi ile işlem yapılan bazı TSK personelinin yaptıkları fiillerin değil de resmi kimliklerinin ön planda tutulmasının amaçlandığı, bu yolla kamuoyunda soruşturmaya karşı olumsuz bir bakış açısı oluşturulmak istendiği gözlemlenmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan bazı şüphelilerin Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup olması kullanılarak, soruşturmanın Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılıyor gibi yansıtılmak istenmesi ve bu örgüt mensuplarının gayri hukuki faaliyetlerini silahlı kuvvetlerimiz arkasına sığınarak gizleme çabası, örgütün sistematik ve planlı psikolojik harekat faaliyetlerinin sadece birkaç göstergesidir. Psikolojik harekat bağlamında önemli bir işlevi olan İrticayla Mücadele Eylem Planında da özellikle yaptırılacak haberlerde TSK personeli tabiri kullandırılması ve bu şahısların mesleki çalışmalarından dolayı haklarında işlem yaptırıldığı iddialarının gündeme taşınmak istenmesi de örgütün bu konudaki psikolojik harekat stratejisini göstermektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber