Memur-Sen Başkanı, 4/C'lilere kadro istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2011 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerine yönelik kapsamlı bir iyileştirme yapılmasını istediklerini açıkladı. Gündoğdu, ?İlk olarak 4/C statüsündeki personele eş ve çocuk yardımı ödenmesini, çalışma sürelerine ilişkin 11 ay sınırlamasının kaldırılmasını ve istihdam edildikleri kurumlar tarafından yapılacak sınavlara dayalı olarak durumlarına uygun memur kadrolarına atanmalarını talep ediyoruz? dedi.

Bayındır Memur-Sen'in Kızılcahamam Asya Termal'de düzenlenen 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Gündoğdu, kadrolu olamayan sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, 4-C'lilere bu toplu sözleşmede özel önem vereceklerini, 4-C'lilerin eş ve çocuk yardımından faydalanması için çalışacaklarını ve kadro taleplerini dile getireceklerini kaydetti. Türkiye'nin en önemli sıkıntılarından birinin de işsizlik olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "İşsizliği önlemede kamunun istihdama öncülük etmesini isteyeceğiz. 150 bin öğretmen açığımız var, hizmetli açığımız var, yardımcı sağlık personeline ihtiyaç var. Bunu yaparken, taşeronlaşmayla da mücadele edeceğiz. Kimin dudağının arasında olduğu belli olmayan iş güvencesini kabul etmiyoruz." dedi.

Memur-Sen TSK'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını destekliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hükümetin, Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi kapsamında TSK'yı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamayı ve personel kanununda değişiklikler yapmayı düşündüğü iddialarını değerlendirdi. Memur-Sen'in bu konuyu daha önceden gündeme getirdiğini hatırlatan Gündoğdu, yeni gelişmeleri ilk adım olarak nitelendirdi.

Yeni Anayasada STK'larla ilgili hükümler olsun

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ?Milli Güvenlik Kurulu'nun işleyişi, yapısı ve görevleri yasa koyucunun takdirine bırakılmalı? diyen Gündoğdu, yüksek yargı organlarının yapısında ve işleyişinde, katılımcı ve çoğulculuk anlayışının esas alınması gerektiğini kaydederek, ?Sivil toplum kuruluşlarının, yüksek yargı organlarında temsil edilmesini sağlayacak hükümlere Yeni Anayasada yer verilmelidir? dedi.

Yargı bağımsızlığı değerlidir

Sivil-askeri yüksek yargı ayırımına son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu, ?Askeri mahkemeler disiplin mahkemeleriyle sınırlı bir yargı teşkilatı olarak dizayn edilmelidir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin tam olarak tesisi için hem yargı bağımsızlığı hem de yargı tarafsızlığı aynı oranda değerli kabul edilmelidir? diye konuştu.

Hedef 750 bin üye

?Üye sayılarını 515 bin 378'e çıkararak Türkiye'nin en büyük emek örgütü olma sıfatımızı perçinledik? diyen Gündoğdu, ?Beraberinde Eğitim-Bir-Sen'imizin ve Bayındır Memur-Sen'imizin de hizmet kollarında yetkili olmasıyla, onbir hizmet kolunun yedisinde sendikalarımız yetkili oldu. 4. Olağan Genel Kurul'da ortaya koyduğumuz üç yılda ?750 bin üyeyle 11 hizmet kolunda yetki' hedefine adım adım yaklaşıyoruz? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber