1 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'te Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, saat 11.30'da Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em'i kabul edecek. Çiçek, saat 20.12'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu katılımcılarıyla iftar yemeğinde bir araya gelecek. Çiçek, saat 21.30'da Keçiören Belediyesince Kalaba Meydanında düzenlenen ramazan etkinliğine katılacak.

- Yüksek Askeri Şura (YAŞ), ağustos ayı olağan toplantısı, saat 09.15'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Başbakan Erdoğan ve YAŞ üyeleri saat 11.55'te Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yapacağı toplantıda, ''İhracata Dönük Üretim Stratejisi'' ile ''Girdi Tedarik Stratejisi'ne yönelik çalışmalar ele alınacak.

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 10.00'da Norveç'e gidecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 10.00'da Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile valilik tarafından hizmete sunulan Ankara

Yaşam Destek Merkezi ile Onkoloji Hastanesi Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesini ziyaret edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 14.00'de AB Ortaköy Ofisi'nde Kemal Burkay'ı kabul edecek. Bağış, saat 19.30'da ise Üsküdar Belediyesi'nin iftar programına katılacak.

Basın toplantısı, görüşme ziyaret

- Hazine, 3 yıl (1036 gün) vadeli, 3 ayda bir yüzde 2 kupon ödemeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

- Milli Prodüktivite Merkezi, saat 10.00'da 2011 yılının ilk çeyreğine ilişkin verimlilik göstergelerini açıklayacak.

- Bedensel Engellileri Güçlendirme Vakfınca, saat 13.00'de Türkiye İş Kurumu tarafından desteklenen ''Bedensel Engellilere Mesleki Eğitim Projesi (BEMEP)'' kapsamındaki ''Gümüş İşleme El Sanatı sertifika töreni, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü'nde yapılacak.

- Farklı dinlerin temsilcileri, ilk iftarda Şişli Belediyesi'nin Mecidiyeköy'deki iftar çadırında bir araya gelecek.

- Antalya'da sıcak hava 40 derecenin üzerine çıkarken turistler sahil ve havuzları doldurdu. Sıcak ve nemli hava nedeniyle deniz kenarında ilk iftarlarını yapacak olan vatandaşlarla ilgili çalışma yapılacak.

- Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından Konyaaltı Kent Meydanında Ramazan Festivali 21.00 de açılıyor.

Spor

- Avrupa Atıcılık Şampiyonası (Belgrad-Sırbistan)

- Galatasaray günü izinli geçirecek

- Fenerbahçe 5 ağustos tarihine kadar günü izinli geçirecek

- Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarına sabah ve akşam yapacağı çift idmanla devam edecek. Sabahki idman saat 10:00'da basına açık yapılacak.


Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay'da başlayacak. Erdoğan, YAŞ üyeleri ile Anıtkabir ziyaretinde bulunacak. (09.00/12.00)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile birlikte Ankara Yaşam Destek Merkezi ile Onkoloji Hastanesi'ni ziyaret edecek. (10.00/11.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, YSK Başkanı Ali Em'i kabul edecek. TBMM Başkanı Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte SHÇEK'in iftarına katılacak. Çiçek, daha sonra Keçiören'deki Ramazan etkinliğinde yer alacak. (11.30/20.12/21.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi'nde yazar ve siyasetçi Kemal Burkay'ı kabul edecek. (14.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, temmuz ayı ihracat rakamlarını Çanakkale'de basın toplantısıyla açıklayacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya'da Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Emet Bor İşletmesi'nde toplantıya katılacak, Tavşanlı ilçesinde madencilerle iftar yemeği yiyecek. (10.00-21.00)

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor' projesi kapsamında Bursa'ya gelen gençler tarihi ve turistik mekanları ziyaret edecek.

BDP Bursa il yönetimi, teşkilat binalarına yönelik saldırıları düzenleyeceği basın toplantısıyla kınayacak.(13.30)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybeden Gizem Doğan'ın cenazesine katılmak üzere Norveç'e gidecek. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Oslo'da Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store ile görüşecek.

SPOR

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili gelişmeler izleniyor.

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme grubu maçında karşılaşacağı F. Gomel maçının hazırlıklarını sürdürecek. (18.30)

Sivasspor top başı yapıyor. İlk kampını Bolu'da, ikinci kampını Avusturya'da yapan Sivasspor, yeni sezon öncesi kendi tesislerinde hazırlıklarına devam edecek. (18.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber