Başmüzakereci aday listesi Başbakan'da

Haber Giriş : 22 Nisan 2005 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başmüzakerecinin kim olacağı yönündeki tartışmalara son noktanın önümüzdeki hafta konması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan'a baş müzakereci olarak düşünülen isimler için 6 kişilik bir liste sundu. Erdoğan önümüzdeki hafta, bu isimler arasından birini başmüzakereci olarak atayacak.

Alternatifli model

AKP kulislerinde, Dışişleri Bakanı Gül'ün, Erdoğan'a, başmüzakerecinin kim olacağıyla ilgili alternatifli bir model sunduğu ifade ediliyor. Bu modelde Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın başmüzakereci olması, Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Reha Denemeç ve eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan'ın da, Atalay'ın yardımcıları olarak müzakere heyetinde yer almaları düşünülüyor.

Babacan yok

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış'ın da başmüzakereci olabilecek ikinci alternatif olarak listede yer aldığı konuşuluyor.

Değişik kesimlerin en çok üzerinde durduğu isim olan Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başmüzakereciliğine sıcak yaklaşan Dışişleri Bakanı Gül'ün, ekonominin patronluğunu bırakmak zorunda kalacağını dikkate alıp Babacan'ı başmüzakereci olarak önermediği ifade edildi. Gül'ün önerdiği yöntemde müzakereler tek bir kişinin üzerinden yürütülmeyecek. Heyet, bir kişinin öncülüğünde ancak birkaç kişiden oluşturulacak. Böylece hem Erdoğan'a hem Gül'e yakın isimler müzakere heyetinde yer alacak ve Erdoğan-Gül dengesi sağlanmış olacak. Heyette yer alacak isimlerin her biri, kendi çevresi ve bağlantılarıyla müzakereler sırasında etkili olmanın yolunu arayacak.

Sezer'e bilgi

Başbakan Erdoğan'ın, başmüzakereciyi atamadan önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le de görüşüp bilgi vereceği ifade edildi. Erdoğan'ın, Sezer'le de görüştükten sonra önümüzdeki hafta başmüzakereciyi atayacağı kaydedildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber