Halkbank'tan altı ayda 1 milyar net kâr

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2011 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011'in ilk yarısında kredilerini yılsonuna göre %16.8 artırdı. Banka yılın ilk altı ayında da net kârını 1 milyar 37 milyon TL'ye yükseltti

Halkbank, 2011'un ilk altı ayında kredilerde sektöre paralel bir büyüme sergileyerek kârını artırmaya devam etti. Kârlılık ve verimlilik odaklı büyüme stratejisi ve ekonomik kalkınmaya destek misyonu doğrultusunda 2011'de de ağırlığı kredilendirme faaliyetlerine veren Halkbank, yılın ilk yarısında toplam kredilerini 67 milyar TL'ye yükseltti. Bankanın 2010 sonunda 72.9 milyar TL olan toplam aktifleri 2011 Haziran sonu itibariyle 85.6 milyar TL'ye ulaştı. Halkbank, bu performansıyla yılın ilk altı ayında net kârını 1 milyar 37 milyon TL'ye çıkardı.

KREDİDE YAVAŞLAMA OLUR

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2011'de Türk bankacılık sektöründe kaynakların çeşitlendirilmesi ve verimliliğin korunmasının gerekliliğine dikkat çekti. Aslan, Halkbank'ın da yakın zamanda TL bono ihracı gerçekleştiren bankalar arasına katıldığını belirterek artan kaynak maliyetlerinin ve rekabetin alternatif finansman kaynağı arayışına hız verdiğini, global piyasalardaki dalgalanmalara rağmen gelecek dönemde sermaye piyasası ürünlerinin sektörün önemli gündem maddeleri arasında kalacağını söyledi. Aslan şunları ifade etti: "2011'in ilk altı aylık dönemi kredilendirme faaliyetleri açısından oldukça yoğun geçti. Yılın tamamı için öngörülen hedeflerin önemli bir bölümünü gerçekleştirdik. Yılın kalan döneminde bu anlamda bir miktar yavaşlama olmasını öngörüyoruz ki bu sektör açısından daha sağlıklı." Halkbank ayrıca Makedonya'da IK Bank'ın marka değişikliğini tamamlayarak Halkbank A.D. adıyla hizmet vermeye başladı.

HALKBANK'TAN BİREYSELDE YÜZDE 22 BÜYÜME

Toplam bireysel kredi hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49.5, yılsonuna göre ise yüzde 22 artıran Halkbank yılın ilk yarısında tüketici kredilerinde yüzde 23.4, konutta ise yüzde 21.3 artış sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber