Yetenekli adaylar için üniversite yarışı başlıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ağustos 2011 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel yeteneği olduğunu düşünen üniversite adayları için süreç yeni başlıyor. Bölümlere başvurular doğrudan yükseköğretim programının bulunduğu kuruma yapılacak

YETENEKLİ adaylar için üniversite yarışı sürüyor. Özel yetenek gerektiren bir programa başvuracak öğrenci başvurusunu tercih edeceği programın bağlı bulunduğu yüksek-öğretim kurumuna yapar. Özel yetenekle öğrenci alan bölümlere başvuruda şu noktaları dikkate alın..

- Hem tercih listesi vererek merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlara başvurup, hem de özel yetenek gerektiren programlara bizzat okula giderek başvurabilir. Her ikisine de yerleştirildiği takdirde öğrencinin, istediği programa gidip kayıt yaptırabilme hakkı var.

- Bölümler nasıl öğrenci kabul edildiğinin ayrıntıları yükseköğretim kurumlarınca ön kayıt sırasında adaylara duyuruluyor.

- Programlardan her birine başvuru yapabilmek için en az kaç YGS puanı gerektiğini, sınavı yapan ilgili yükseköğretim kurumu puan türü gözetmeden karar verir ve bu karar basın yayın organlarıyla adaylara duyurulur.

- Yerleştirme, kurum tarafından yapılan sınav puanları ile ağırlıklı OÖP puanlarının birinden oluşacak ağırlıklı puanlar göz önünde tutularak yapılacak.

- Bazı bölümlerin ismi aynı olmasına rağmen yükseköğretim kurumlarından birinde özel yetenek aranırken, diğerinde merkezi yerleştirme ile almaktadır. Seçiminizde bu nedenle detaylı bilgi alın.

Aile içi şiddetle akademik mücadele

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Global Hukuk Programları Direktörlüğü (IGUL) ve American Bar Association (ABA) ortaklaşa 'Türkiye'de Aile İçi Şiddetle Mücadele' üzerine bilimsel bir program yürütüyor. Projede aile içi şiddeti azaltmaya yönelik mesleki kapasite geliştirme ve farkındalık aktiviteleri düzenleniyor. Program, aile içi şiddet mağdurlarına hukuki ve sosyal destek sağlama kapasitesinin arttırılmasını da hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber