KPSS'de eksik net iddiası...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS soru kitapçığından netlerini hesaplayan bazı adaylar soru kitapçığı ile cevap kâğıdının eşleşmediğini öne sürdü

2010'da yaşanan kopya skandalından bir yıl sonra yüzbinlerce memur adayının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Sınavdan sonra internete konulan KPSS soru kitapçığından netlerini hesaplayan bazı adaylar, ÖSYM'nin kendi cevap kağıtlarını internetten erişime açmasıyla şok yaşadı. ÖSYM'nin hazırladığı ?kişiye özgü? soru kitapçığını kullanarak cevaplarını işaretleyen adaylardan bazıları, soru kitapçığı ile cevap kağıdının eşleşmediğini öne sürdü. Cevap kağıtlarının, başka soru kitapçıkları için hazırlanan cevap anahtarına göre okunduğunu söyleyen bu adaylar, dün ÖSYM'ye itiraz dilekçesi verdi.

15 gün içinde itiraz hakkı var

ÖSYM'nin 29 Temmuz'da açıkladığı KPSS Lisans Düzeyi (A Grubu ve Öğretmenlik) sınav sonuçlarında hata yapıldığı öne sürüldü. Cevap kağıtlarına bakan adaylardan bazıları ?hiç katılmamasına rağmen bazı testlerde yanıtlarının bulunduğunu?, bazı adaylar da ?netlerinin eksik hesaplandığını? öne sürdü. Bu adaylar, Facebook'ta ?Eksik Netler İçin ÖSYM'ye Dilekçe Veriyoruz? başlıklı grupta toplandı. Grup üyeleri, ÖSYM'nin Ankara'daki merkez binasına gelerek sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi için dün itiraz dilekçesi verdi.

KPSS'ye bu yıl ikinci kez katılan Meryem Güçkıran, 73-75 net beklerken sonucunun 50 net olarak açıklandığını belirterek, ?Yanlışlarıma ilişkin şıklar art arda, sıralı şekilde geliyor. Burada bir hata var. Soru kitapçığımın da açıklamasını istiyorum? dedi.

Zeynep Durak, ?İtirazımı yaptım. 18 Ağutos'a kadar yanıt gelmezse atama şansımı kaybedeceğim? diye konuştu.

Eren Deniz de Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden toplam 85 net beklerken 71 net aldığını ifade etti.

Bayram Ersavaş da cevap kağıtlarının sınavda her aday için özel olarak oluşturulan soru kitapçıklarına göre hazırlanmadığını öne sürdü. Netlerinin eksik olduğunu veya puanının yanlış hesaplandığını ileri süren adayların 15 gün içerisinde itiraz hakkı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber