2011/8 KPSS Robotu (Sağlık Bakanlığı), lise alanı dahil, yayında

Sağlık Bakanlığı 16 bin 662 sözleşmeli sağlık personeli alacak. Buna ilişkin tercih kılavuzu bugün yayımlandı. Kılavuzda lise mezunları için 7 bin 776, önlisans mezunları için 3072 ve lisans mezunları için 5 bin 814 kadro yer aldı. Başvurular 12 Ağustos'a kadar devam edecek. Tercih kılavuzunu incelediğimizde, ÖSYM'nin yine lise mezunları için alan eşleştirmesi yapmadığını görmekteyiz. Lisans ve önlisans mezunları için varolan tüm nitelik kodlarının alan karşılığı yer almakta iken lise mezunları için bu türden bir düzenleme yapılmamıştır. Memurlar.net olarak bazı riskleri de alarak lise kadrolarını da robota yansıttık.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİSE MEZUNLARI İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Şu husus çok önemlidir: 2011/8 KPSS tercih kılavuzunda, lise mezunları için, nitelik kodlarının karşılığı ÖSYM tarafından yayımlanan "Pozisyonlar İçin Aranan Nitelikler" tablosunda yer almamaktadır. Memurlar.net olarak bizler bu eklemeyi yaptık. Ancak bazı sorunlar bulunmaktadır. Ekleme sırasında bazı bölümlerin, "Mezun Olunan Ortaöğretim Alanları" tablosunda olmadığını gördük. Mezun Olunan Ortaöğretim Alan tablosunda yer almayan bölümler şu şekildedir:

- Acil Sağlık Hizmetleri (Acil Tıp teknisyenliği dalı) (2007)
- Anestezi ve Reanimasyon (2009)
- Radyoloji (Radyoloji Teknisyenliği Dalı) (2011)
- Tıbbi Laboratuvar (Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı) (2017)
- Çevre Sağlığı (Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı) (2025)
- Ortopedik Protez ve Ortez (Ortopedik Protez ve Ortez Teknisyenliği Dalı) (2027)
- Diş Protez (Diş Protez Teknisyenliği Dalı) (2029)
- Sağlık Hizmetleri Sekreterliği (Tıbbi Sekreterlik Dalı), Büro Yönetimi ve Sekreterlik (Tıp Sekreterliği Dalı) (2031)

Bu bölüm mezunlarının başvuru hakkı bulunmaktadır. Ancak tabloda bulunmadığı için bunları robota yansıtamadık. Bu bölüm mezunlarının benzer diğer bölümler gibi sorgulama yaparak, çıkan kadroları tercih etme hakkı bulunmaktadır. Bir örnek verecek olursak: Büro Yönetimi ve Sekreterlik (Tıp Sekreterliği Dalı) mezunu, robotta bulunmamaktadır. Ancak bunlar eşdeğer bölüm olan Ortaöğretim kurumlarının Tıbbi Sekreterlik bölümünden sorgulama yaparak, gelen sonuçları tercih edebilecektir.

Bu açıklamalar sadece lise mezunları içindir. Önlisans ve lisans bölümünde bir sorun bulunmamaktadır.

2011/8 KPSS Robotuna http://www.memurlar.net/kpss_2011_8.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber