Sayın Dinçer, lisede hülleye bari siz el atın!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçmişte Milli Eğitim Bakanlarının kulaklarını tıkadıkları hülle ile sınıf geçme konusuna Sayın DİNÇER'in el atması beklenmektedir.

Nedir hülle ile sınıf geçme?

Öğrenci Devlet Okulunda okuyor ve çok başarısız dersi olduğundan sınıfta kalacak. Hemen kendine bir Özel Akşam Lisesi buluyor ve genellikle denetimsiz, devam sorunu olmadan çalışan bu okula nakil alınıyor.

Bin-3bin TL arasında bir ücretle kayıt olan öğrenci burada derslerinden üstelik 5,00 alarak geçiyor ve sonra tekrar Devlet Okuluna nakil geliyor.

Bu ne zaman mı oluyor?

Tam da bu zaman? Şu anda Eylülde yapılacak sınavlar öncesi furya başladı. Öğrenciler bir bir nakil alıyorlar. Orada sınıf geçecekler ve geri dönecekler.

Sayın Bakan parası olmayanın yapamadığı bu uygulamadan yararlanan öğrencilerin önüne geçmelisiniz.

Özel Akşam Lisesinden Genel Liseye Geçiş olmayacağını bir yana bıraktık, en azından bir yıl geçmeden Genel Liseye dönemeyeceklerini hüküm altına alın?

Bu konu kanayan yara. Sayın DİNÇER'in bu konuya çözüm bulması gerekir. Aksi halde her yıl aynı eleştiriler, konuşmalar devam edecek, parası olan sınıf geçecek olmayan ise kalacak. Sınıfını para ile geçen ile sınıfta kalan aynı okulda eğitime devam edecek. Geçen öğrenci pişkin pişkin öğretmene gülerek bakacak?

Konunun yani Akşam Liselerinin kontrol altına alınması ve sağlıklı işlemesi için öneri içeren yazılar defaten kaleme alınmış son olarak ?Devlet Okulunda Akşam Lisesi? başlığıyla yayımlamıştık.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber