Sağlığa zararlı 8 bin 826 ürün piyasadan çekildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlığa zararlı olduğu tespit edilen ürünler piyasadan çekiliyor. Aralarında düdüklü tencere, gaz alarm cihazları, oyuncaklar ve kozmetiklerin olduğu 8 bin 826 ürün piyasadan toplandı.

Ekonomi Bakanlığı, geçen yıl denetimi yapılan ürün sayısının bir önceki yıla göre 3 katlık artışla 118 bin 689'a çıktığını açıkladı. Denetimlerde, 8 bin 826 ürünün mevzuata aykırı veya güvensiz bulunduğunu vurgulayan bakanlık, "Denetimlerde yıl içinde 2 bin 513 ürün laboratuvar analizine tabi tutulurken, teste gönderilen ürünlerin sayısı 2009 yılına göre yüzde 87'lik bir artış gösterdi." ifadelerini kullandı.

Piyasa Gözetim ve Denetim Raporu'na göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, denetimler sonucu geçen yıl elektrikli cihazlar, makineler, gaz alarm cihazları, düdüklü tencere, tartı aletleri gibi bir dizi ürünü piyasadan çekti. Sağlık Bakanlığı oyuncaklar, kozmetikler ve tıbbi cihazların; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ise bazı cep telefonlarının piyasaya arzının engellenmesine yönelik tedbirler aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toz maskesi, emniyet kemeri, oksijenli ferdi kurtarıcı gibi ürünlerde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kimyevi gübrelerde, Denizcilik Müsteşarlığı gezi teknelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığı ise katı yakıtlarda önlem uyguladı.

Ayrıca 2010 yılında ürün partisi bazında 123 ürünle ilgili önlem alındı. Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında, denetmen başına düşen denetim sayısı ortalama 99 olarak gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber