KPSS tercih işlemlerinde, liseliler için alan kontrolünün yapılmamasının sorumlusu kim?

KPSS tercih işlemlerinde, lise düzeyinden katılanları mağdur eden bir uygulama bulunmaktadır. Alan kontrolü yapılmamaktadır. Bunun son uygulamasını 2011/8 KPSS Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımlarında yaşadık. Bizim yapmış olduğum tespitlere göre sorun MEB'den kaynaklanıyor gibi görünmektedir. Devlet Personel Başkanlığının web sitesinde önlisans ve lisans düzeyleri için tel tek alan eleştirmeleri yer almaktadır. Bu eşleştirmeleri YÖK yapmış ve uygulama bunun üzerinden yürümektedir. Ancak, DPB'nin sitesinde, lise alanı için eleştirme tablosu bulunmamaktadır. Lise düzeyindeki alan eşleştirmelerinin MEB tarafından hazırlanması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının ortaöğretim düzeyinde (lise) hangi alanların birbirine denk olduğu konusunda bir çalışma yapması gerekmektedir. Sanıyoruzki bu yönde bir çalışma olmadığı için, kılavuz buna uygun hazırlanamamakta, ÖSYM de alan kontrolü yapamamaktadır.

Diğer taraftan, 2011/2 KPSS tercih işlemlerine başvurular 21.11.2011 ila 30.11.2011 tarihleri arasında alınacaktır. O tarihe kadar bu yöndeki çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Lise düzeyinde, hangi alanların birbirine denk olduğu yönünde bir çalışma yapılmayınca, alan kontrolü yapılmamakta, adaylar şartları taşımadıkları kadroları yazabilmekte ve bir çok kadro boş kalmaktadır.

Bu nedenle, sorunun çözümü için ÖSYM, MEB ve Devlet Personel Başkanlığının koordineli olarak şimdiden çalışması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber