Sayın Mehmet Görmez, nakillerdeki sorun çözüm bekliyor?

Ülkemizdeki en büyük personel sayısına sahip kurumlardan birisi Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Ancak, Başkanlık, atama ve yer değiştirme işlemlerinde hala eski anlayışa göre hareket etmekte, objektif kıstaslara göre bir tayin işlemi yürütmemektedir. Nakil işlemlerine dair taleplerin birçoğu sayın Başkan'a da iletilmekte, hak ve adaleti öğütlemekle yükümlü Diyanet İşleri Başkanı da, ne yazık ki bu sayede haksızlığa neden olmaktadır... Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gibi kurumlar ise bu sorunu çözmeye başlamış ve hizmet puanına göre nakil işlemlerini yapmaya başlamıştır. Kimsenin kayrılmadığı, hak ve adaletin tesis edilebildiği bu türden bir sistemi Diyanet İşleri Başkanlığı personeli fazlasıyla hak etmektedir, gereğini Sayın Başkanın dikkatine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığında atama ve yer değiştirme işlemleri, 2004 yılında yürürlüğe giren ancak 2009 yılında esaslı değişiklikler yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir. Bu yönetmelikte, il içi, iller arası, eş durumu, sağlık durumu ve istek durumu gibi bir çok nakil çeşidini düzenlenmiştir.

Ancak tayin işlemlerinde, objektif bir kıstas bulunmamaktadır. Eş veya sağlık durumu tayini dahi olsa, açılan kontenjan az olduğu için, devreye kayırmacılık girmektedir. Kim; Diyanet İşleri Başkanlığının sorumlu olduğu bakana, Diyanet İşleri Başkanına veya duruma göre il müftülerine ulaşabiliyorsa, o kişinin nakli olabilmektedir.

Hem Sayın Bakanın hem Sayın Başkanın hem de Sayın il müftülerinin bu konuya olan etkileri artık bitirilmelidir. Bunun içinde, artık hizmet puanını esas alan bir yapılanmaya gidilmelidir. Bu çerçevede, İnsan Kaynakları Genel Müdürünün, Devlet Personel Başkanlığının, MEB'in bilgi birikiminden yararlanarak bir sistem kurması gerekmektedir. Bu sisteme şimdi başlansa dahi, sistemin kurulması aylar alacaktır. Bu nedenle daha fazla vakit kaybedilmeden, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan tüm üst düzey personeli rahatsız eden, hak ve adalet duygularını zedeleyen uygulamalar son erdirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber