'Kim o' sorusuna polis 'hırsız' dedi, kapı açıldı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) ekipleri, gündüz işlenen hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla ?Zil uygulaması' başlattı.

Proje çerçevesinde kapı kapı dolaşan polis memurları, zillere basarak, ev sahiplerinin kapılarını rastgele kişilere açmamalarını istedi.

Yapılan uygulamada vatandaşların ?Hırsız geldi kapıyı açar mısınız', doğalgazlı evlere 'tüpçü geldi', 'suyunuz bitmiş su getirdim', 'postacı,' sözlerine inanan vatandaşların apartman kapılarının otomatiklerine bastıkları görüldü. Evine hırsız giren bazı vatandaşların da aynı uygulamada kapıyı açmaktan kaçınmaması dikkat çekti.

İlk etapta bin 15 hanenin kapısını çalan polis memurları, kapıyı sormadan açan kişilere uyarılarda bulunurken, zili çalan kişiyi soran ve kapıyı açmayan ev sahiplerine de teşekkür ediyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü yetkilileri,

Kırıkkale polisi tarafından başlatılan "Toplum Destekli Polislik" projelerinin temel amacının, suçun oluşmadan önlenmesi olduğunu söyledi.

Zil uygulamasında da amacın gündüz işlenen hırsızlık suçlarına karşı, vatandaşların kapılarını zile basan herkese rastgele açmasını önlemek olduğunu belirten yetkililer şu görüşlere yer verdi:

"Projeye başlamadan önce gündüz hırsızlık suçunun işlendiği bölgelerde yaptığımız araştırmada, vatandaşların kapılarını, 'servisçiyim, sütçüyüm, sucuyum' diyen herkese rastgele açtığını belirledik. Oysa bu meslekleri birçok art niyetli kişinin kullandığını ve bu kişilerin evlere girerek hırsızlık yaptıklarını tespit ettik. Bu nedenle mahallelerde görevlendirdiğimiz polis memurları kapıları bir bir dolaşarak, zillere basıyor. Görevlimiz, kapıyı sormadan açanları uyarırken, zile basan kişinin kim olduğunu detaylıca soranlara da teşekkür ediyor."

Uygulama kapsamında bine yakın ailenin zilinin çalındığını ifade eden yetkililer, "Uygulamaya başlamadan önceki dönemlerde hemen hemen herkes kapıyı açıyordu. Ancak geçen bir aylık süre zarfında bilgilenen vatandaşlarımız kapılarını açmıyorlar. Uygulamayı daha da genişleterek vatandaşlarımızın bilinçlenmesini istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber