İDO'dan bayram şoku

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Ağustos 2011 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İDO'nun hayata geçirdiği Dinamik fiyatlandırma sistemine göre talep arttıkça fiyatları da artıyor. Bayram tatilinde bilet fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Yolcular 'mağduruz sistem değişsin' diyor

İSTANBUL Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 1 Temmuz'dan itibaren dinamik fiyatlandırma sistemine geçti. Bu sistemle, tıpkı havayolu şirketlerinde olduğu gibi erken bilet alan yolcuların daha ekonomik koşullarda seyahat etmesi amaçlandı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Ne var ki bu yeni uygulama, özel günlerde fiyatların ikiye katlanmasına neden oluyor. Mesela bayrama yaklaştığımız şu günlerde... Bayram tatilinde, Bandırma, Avşa ve Marmara Adası'na gitmek isteyen İstanbullular, yüksek fiyatlarla karşılaşıyor ve uygulamaya tepki gösteriyor. Günlerdir Acil Şikayet Hattı'na bu konuda yoğun mesajlar geliyor.

Bakın bir okuyucumuz karşı karşıya kaldığı durumu nasıl anlatıyor:

NASIL PLAN YAPALIM

Eskiden biletimizi ne zaman alırsak alalım aynı ücreti ödüyorduk. Hiçbir sorun yaşamıyorduk. Şimdi öyle mi? Bayram yaklaştı, bilet almak için başvuruyoruz ama iki katı bilet fiyatı ödemek zorunda kalıyoruz. Neymiş, talep fazla olunca fiyat da artıyormuş. Biletimizi önceden alırsak avantajlı oluyormuşuz. Aylar öncesinden nasıl plan yapalım? çalışan insanlarız. Programımız belli olmuyor. Ancak tatile birkaç gün kala programımız netleşiyor. Bu sistemin değiştirilmesini istiyoruz.

OTOMATİK AYARLAMA'

İDO, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Kurumumuz 'Dinamik Fiyat' uygulamasına geçti. Daha anlaşılır bir deyişle uçak firmalarının uyguladığı sistemi biz de uygulamaya koyduk. Bu fiyatlandırma yönteminde, fiyatları uygulamayla ilgili bir bilgisayar sistemi belirliyor. Yapılacak olan sefere talep arttıkça fiyat da otomatik olarak artıyor. Bizim tavsiyemiz ekonomik bilet almak isteyen yolcularımızın biletlerini önceden almaları.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber