Rektör: İş garantili bölümler ilgi görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2011 17:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesinde kayıtlar 5 Eylül'de başlıyor.

Rektör Alper Akınoğlu, gençlerin iş garantili bölümlere rağbet ettiğini belirterek, Sağlık Yüksek Okulu hemşirelik programına gösterilen ilginin bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Akınoğlu, düzenlediği basın toplantısında bu yılki eğitim öğretim dönemi için ÖSYM tarafından 9 bin 850 öğrencinin üniversitenin değişik bölümlerine yerleştirildiğini bildirdi. Yüksek Öğretim Kurulundan (YÖK) 4 fakülte için ek 140 kontenjan talebinde bulunduklarını belirterek, onay beklediklerini dile getiren Akınoğlu, bunların iletişim fakültesi İletişim bilimleri bölümü, Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü, Ceyhan Mühendislik fakültesi Makine mühendisliği bölümü ile Fen Edebiyat fakültesi Psikoloji bölümü olduğunu kaydetti. Kayıt işlemleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Akınoğlu, öğrenciler otobüs garajlarından taşınması konusunda Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini bildirdi. 5 Eylül'de başlayacak ve hafta boyunca devam edecek kayıtlardan dolayı şehrin trafiğinin artacağını dile getiren Akınoğlu, ekonomik anlamda da Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, kayıtların büyük bölümünün kampuste Ceyhan, Karaisalı, Kozan ve Yumurtalık'a yerleştirilen öğrencilerin ise buralarda kayıt yapacaklarını anlattı. Rektör Akınoğlu, harçlar için bankaların stantlar açacağını, ilk gün tıp, diş hekimliği ile eğitim fakültesine bin 538 öğrencinin kayıt yaptıracağı bilgisini verdi.

Akınoğlu, geçmiş yıllarda 4-5 bin arası öğrenci alırken bu sayının bu dönem 10 bine çıktığını hatırlattı. Akınoğlu, üniversitede halen 35 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

HEMŞİRELİK PROGRAMI İLGİ GÖRÜYOR

Gençlerin özellikle istihdam sağlanabilen bölümlere girmesi tercih ettiğine dikkat çeken Akınoğlu, Sağlık Yüksek Okulu hemşirelik bölümünde bu sebepten kontenjanı artırdıklarını bildirdi. Akınoğlu, "Hemşirelik programına 339 taban puanla öğrenci alıyoruz. Bu puanla öğrenciler bazı üniversitelerin fakültelerine giriş yapabilir ancak gençler çok cazip, iş bulma garantisi olduğu için hemşireliği tercih ediyor. 216 öğrenci alıyoruz. Şayet 100 öğrenci alıyor olsaydık, taban puanımız daha yüksek olacaktı. Zihinsel engellilerin eğitimi konusunda da büyük açık var. Bu ihtiyaca göre bu bölümü açtık. Rağbet göreceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

KAYIT YAPTIRANA TÜRK BAYRAKLI TİŞÖRT

Bu arada, Çukurova Üniversitesi kayıt yaptıran öğrencilere üzerinde Türk bayrağı ve üniversitenin logosu işlenmiş tişört hediye edecek. Rektör Akınoğlu, "Terörle mücadele için büyük çatışmalar yaşanıyor. Birçok şehit verdik. Bu tişörtü yaparak güvenlik güçlerimize destek verdiğimizi göstermek istedik. Tişörtlerden 20 bin adet yaptırdık. Kayıt yaptıran 10 bin öğrencimize dağıtacağız, diğerleri de spor müsabakalarında kullanacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber