CHP: KHK'larla, 2250 yönetici kızağa çekildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'den, Anayasa Mahkemesi'ne götüren Kanun Hükümünde Kararnamelerle ilgili, örnekler eşliğinde 'bürokrasi darbesi' açıklaması geldi.

CHP Sözcüsü Güler şunları söyledi:

''Çıkarılan KHK'ler, kabul edilmiş Yetki Kanunu'nun sınırlarını da içeriğini de aşmıştır. Aceleyle çıkarılan KHK'ler, başka bir KHK ile ortadan kaldırılmaktadır.

Bu düzenlemeler ile, 2250 üst ve orta kademe yönetici kızağa çekilmiştir. Partizan kadrolaşmanın tarihte görülen en kapsamlı örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Bu düzenlemelerle belediyelerin imar planlama ve uygulama yetkileri, en yüksek rant alanları bakımından merkezi yönetimin tekeline çekilmektedir. Şehircilik, hem hemşehrilerin karar alanından çıkarılmakta, hem de en değerli kentsel topraklar Hükümet yetkililerinin ellerine teslim edilmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı kaldırılmış, kalkınma planlaması devri kapatılmıştır.

"TBMM'NİN HABERİ YOK"

TBMM bundan habersizdir. Tüm devlet sistemini değiştiren bu talanı önlemek, Anayasa Mahkemesinin elindedir. CHP olarak Yetki Kanununu Anayasa Mahkemesine götürmüş ve yalnızca iptal değil aynı zamanda yürürlüğü durdurma kararı da istemiştik.

Anayasa Mahkemesi hala sessizdir. Bu tutumu nedeniyle Hükümet'in bu yanlışlarını paylaşma konumuna düşmüştür. Anayasa Mahkemesinin bir an önce karar vererek, kendisini bu talihsiz durumdan kurtarmasını diliyoruz. Bürokrasi darbesini engellemek için KHK'leri de Anayasa Mahkemesine götürdük. Kamuoyunu ve basınımızı bu önemli süreçle yakından izlemeye çağırıyoruz.''

KOŞANER'İN SES KAYDI

Güner'in gazetecilerin soruları üzerine gündemdeki diğer konular üzerine yaptığı açıklamalar şöyle:

''Bu olmamalı, olmaması gereken, özel konuşmalarınızın hiç bilmediğimiz yetkili ya da yetkisiz kişiler tarafından hukuka aykırı olarak dinlenmesi arşivlenmesi ve kendileri için uygun bir zaman geldiğinde servis edilerek bizim birey olarak anayasal haklarımızın ihlal edilmesi. Olmaması gereken kuşkusuz bu... Konuşmanın içeriğine yönelik bir değerlendirme yapmadık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber