Bakan Eker: Alo 174'e gelen şikayetler, anında 81 il müdürlüğüne ulaşıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, vatandaşların Alo 174 Gıda Hattı Çağrı Merkezi'ni arayıp şikayetlerini bildirdikleri takdirde, aynı anda 81 il müdürlüğünün bu şikayetleri gördüğünü ve anında müdahale ettiklerini dile getirdi. Bir vatandaşın çağrısına bakan Eker, şikayeti not alarak sisteme işledi. Eker, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Alo 174 Gıda Hattı Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek, çağrı merkezinin işleyişi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Çağrı merkezine gelen bir şikayetle bizzat kendisi ilgilenen Eker, bir vatandaşın şikayet ettiği bir ekmek fabrikasını not aldı ve sisteme ekledi. Eker, daha sonra şikayette bulunan bayana kendisini tanıtarak, gerekenin yapılacağını bildirdi.

"ŞİKAYETLERE GÖRE PARA CEZASI, FAALİYETİ DURDURMA CEZASI VE CUMHURİYET SAVCILIĞI İNCELEME BAŞLATABİLİR"

Daha sonra çağrı merkezinin işlevini ve yapılan denetimleri değerlendiren Eker, az önce görüştüğü vatandaşın şikayetinin şuanda sistemde bulunduğunu ve aynı anda 81 il müdürlüğünün kayıtlarına girdiğini aktardı. Bu şikayet çağrısının ardından şikayet edilen yere ekiplerin gideceğini bildiren Eker, "Burada inceleme yapacaklar ve numune alarak muayene edecekler. Eğer şikayet söz konusu ise kanunların gereği yapılacak. Para cezası, faaliyete men cezası ve gerekiyorsa Cumhuriyet Savcılığı inceleme yapacak. " dedi

İdari para cezalarının bin ile 10 bin arasında değiştiğini kaydeden Eker, faaliyetten men cezasının ise o şikayetin gidermesine kadar o yerin kapatılması eğer toplum sağlığı ediyorsa da Cumhuriyet Savcılığı'nın inceleme başlatabildiğini dile getirdi. Vatandaşların şikayetlerinin sonucunu 15 gün içerisinde alabildiklerini vurgulayan Eker, "Bu hizmeti 14 Şubat 2009 yılında bakanlık olarak vatandaşlara sunduk. Amaç toplumsal sorumluluğu uyandırmaktı. Bizim bakanlığımız zaten rutin olarak incelemeler yapıyor. Fakat biz farklılık yaratmak istedik. Vatandaşların bize ulaşmasını sağlayarak, daha çok nerelerde, ne tür şikayetler var, bunları anlıyoruz. " diye konuştu.

Kendilerinin yılda 350 bin inceleme yaptığına dikkat çeken Eker, Alo 174 Gıda Hattı Çağrı Merkezine de toplam 480 bin çağrı geldiğini, bunların 75 bininin kaydedilmiş olduğunu belirtti. Gelen şikayet çağrılarının 30 binden fazlasının satış yeri, 20 binden fazlasının üretim yerleri, geri kalanın da tüketim yerleri olarak belirlendiğinin altını çizdi.

EN ŞİKAYETÇİ İLLER: İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Konya, Bursa VE Adana

Çağrı merkezine gelen şikayetlerin en fazla olduğu iller ise, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, İçel, Konya ve Adana olduğunu dile getiren Eker, Biz bu uygulama ile hem vatandaşlarımızı sürece dahil ediyoruz, hem de vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını sağlıyoruz. Son derece faydalı, toplum sorumluluk açısından çok önemli bir görev. Burada 7/24 canlı hizmet veriliyor. Bütün bakanlık yöneticilerimizin ben de dahil internet şifreleri var. İstediğimiz zaman girip şikayetleri kontrol edebiliyoruz. "ifadelerini kullandı.

Çağrı merkezinin kurulduğu günden beri 480 binden fazla çağrının geldiğini aktaran Eker, bu çağrılardan 75 bini kaydedildiğini belirtti. . Kadın erkek diye datanın alınmadığını bildiren Eker, "Böyle bir istatistiki bilgi bulunmuyor elimizde. Çünkü çalıştığı yerden arayıp şikayetçi olanlarda oluyor. Bu arayanlar isimlerini söylemiyorlar. Ama tabiî ki sonucunu kendisi öğrenmek istiyorsa, az önce iki Merve kardeşimizde olduğu gibi kendisine ulaşılabilmesi için bilgilerini bırakıyor. " şeklinde konuştu.

Bakan Eker, çağrı merkezinin tanıtımını yaptıktan sonra bir süre merkezde çağrılara bakan çalışanların yanına giderek sohbet etti, bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber