Belediye Başkanı: Beni dövüyorlar, devlet sahip çıkmıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP Valiliği görevine atanan Zonguldak Valisi Erdal Ata, veda ziyaretinde bulunduğu Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'a, "Siz seçimle gelmişsiniz. İlçede huzursuzluk, problem yaratabilecek bir takım gerilim ve hareketlerden kaçınmak lazım" tavsiyesinde bulundu. Başkan Posbıyık ise "Beni dövüyorlar, ağzımı burnumu kırıyorlar, devlet bana sahip çıkmıyor" dedi.

Vali Erdal Ata, Ereğli'de veda ziyaretlerinde bulundu. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı da makamında ziyaret eden Vali Ata, son dönemde belediye, Erdemir ve Türk Metal Sendikası arasında yaşanan gerilim nedeniyle Başkan Posbıyık'a uyarı ve tavsiyelerde bulundu. 36 aylık görev süresince bir takım anlaşmızlıklar, problemler yaşadıklarını belirten Vali Ata, bunların idarede yaşanabileceğini söyledi. Vali Ata, "Ama benim sizlere tavsiyem; siz buranın belediye başkanısınız, seçimle gelmişsiniz. Bundan sonra ilçede huzursuzluk, problem yaratabilecek bir takım gerilimlerden veya gerilime sebep olacak hareketlerden kaçınmak lazım. Burada bir problem çıktığı zaman hem sizi hem kaymakamlığı hem de ilçedeki kurum ve kuruluşları rahatsız eder. Sizler problem yaratmayı değil, el ele verip sorunları çözmek için çaba sarf etmeniz gerekir" dedi.

'BENİ DÖVÜYORLAR, AĞZIMI BURNUMU KIRIYORLAR'

Vali Ata'nın sözlerine katıldığını belirten Başkan Posbıyık ise geçen hafta katıldığı iftarın ardından çıkışta Türk Metal Sendikası üyesi bir grup işçinin yumruklu saldırısına uğradığını hatırlattı. Başkan Posbıyık, "Ben devletin yanında dayak yiyorum. Devlet bana işçiyi saldırttırıyor. Ben nasıl huzuru sağlayacağım? Polis, işçilerin 25 dakika belediye önünde bağırmasına izin veriyor. Böyle bir mantık var mı? Burada bir silah patlasa, millet birbirine girer. Ben yalnız kaldım. Beni dövüyorlar, ağzımı burnumu kırıyorlar, devlet bana sahip çıkmıyor. Ben gerçekten üzülüyorum. Elimde videolar var. Emniyet Müdürü, sendikacılarla sarmaş dolaş duruyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber