Sağlık Bakanlığında alt bölgeye tayin karmaşası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli olarak çalışan sağlık personelinin kadroya geçmesi, ancak nakillerde açılan kontenjanların yetersiz olmasıyla birlikte, kadrolu olarak çalışan sağlık personelinin umudu alşt bölge tayini olmuştur.

Bilindiği üzere, alt bölge tayinine ilişkin olarak Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 26. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Üst Hizmet Bölgelerinden Alt Hizmet Bölgelerine ve Bölge İçi Atama
MADDE 26 ? (Başlığı ile birlikte değişik:RG-24/06/2006?26208)
İlgililerin talebi halinde aynı hizmet bölgesinin A grubu illerinden B, C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin bütün hizmet grubundaki illere; aynı hizmet bölgesinin B hizmet grubu illerinden C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin B, C ve D hizmet grubundaki illere; aynı hizmet bölgesinin C hizmet grubu illerden D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet grubundaki illere; D hizmet grubu illerden alt hizmet bölgelerinin D hizmet grubundaki illere Personel Dağılım Cetvelinin uygun olması durumunda her zaman yapılabilir.
Kendi unvan ve branşında A hizmet grubunda olmak koşuluyla Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde görev yapan personelin gitmek istedikleri yerin doluluk oranı bulundukları yerden daha düşük olması kaydıyla bu ve diğer illere atamaları (Mülga ibare:RG-22/10/2009-27384) ? Personel Dağılım Cetveli ve kadro durumunun uygun olması hallerinde her zaman yapılabilir.
(Ek fıkra:RG-13/04/2007-26492) Personel, bu madde doğrultusunda yılda en fazla bir defa atama talebinde bulunabilir.
(Ek fıkra:RG-22/10/2009-27384) Personelin talebi halinde, il merkezinden ilçe, belde ve köylere; ilçe merkezinden belde ve köylere personel dağılım cetveli ve kadronun uygun olması hallerinde atama dönemine bağlı kalmaksızın atama yapılabilir.
(Ek fıkra:RG-22/10/2009-27384) Ancak tabip ve uzman tabipler; ilçe, belde ve köylerden 1, 2 ve 3 üncü hizmet bölgesinde bulunan il merkezlerine atanamaz."

Yine bilindiği üzere iller 6 hizmet bölgesine, her ilde 4 hizmet grubuna ayrılmıştır. Unvan ve branş bazında doluluk oranı ilde yüksek ise o il o branş için A grubu olarak adlandırılmaktadır. Doluluk oranı en yüksek ilk 20 il A, ikinci 20 il B, üçüncü 20 il C ve geri kalan iller D hizmet grubu olarak belirlenmektedir. Bu belirleme Sağlık Bakanlığınca da ilan edilmektedir.

Yukarıdaki madde gereğince örneğin 1. bölge A hizmet grubunda yer alan bir hemşire, 1. bölgedeki B, C ve D hizmet gruplarındaki illere nakil isteyebildiği gibi, 2., 3., 4., 5. ve 6. hizmet bölgesindeki bütün hizmet gruplarına da nakil isteyebilmektedir.

Ancak memurlar.net üyelerinin görüştü Sağlık Bakanlığı yetkilileri, alt bölge tayini isteyen kişilerin 30 bine ulaştığı, bu kadar kişinin nakil olması halinde harcırahları ödemeye bütçe imkanlarının elverişli olmayacağı, ayrıca büyükşehirlerde önemli bir personel oluşacağı gerekçesiyle, alt bölge tayinlerini kısmi olarak sınırlamaya yönelik bir genelge hazırlığı çalışması yapmaktadır.

Üyelerin bilgi alış verişinde bulunduğu sayfaya ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber