Akdağ: Az yiyerek 8.5 kilo verdim

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2011 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de halkın üçte birinin şişman, üçte birinin de kilolu olduğunu belirterek, şişmanlığın salgın haline geldiğini söyledi.

TURGAY İPEK ERZURUM DHA

Akdağ, şişmanlıkla ilgili olarak Kasım ayı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarıyla ortak bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Erzurum'da bulunan Bakan Akdağ, Terminal Mahallesi'nde oturan annesinin yanında kalıyor. Akdağ, Arife günleri Erzurum'da yerel bir gelenek olan şeker ve yemiş toplayan çocukların poşetlerini kontrol etti ve ?şişmanlık' konusuna değindi.

Şişmanlığın sağlığı bozduğunu belirten Akdağ şöyle konuştu:

Rejime başladı

?Fazla kilo şişmanlıktır. Türkiye'de bir salgın halinde artık. Acıkmadan sofraya oturmamak, doymadan kalkmak lazım. Mideyi de çok doldurmamak gerekiyor. Bu işin kısa izahı bu. Türkiye'nin sağlıklı geleceği açısından şu anda en önemli problemlerimizden birisi, şişmanlık ve hareketsizlik. Hareket etmemiz lazım. İnsanımızın yüzde 80'i hareketsiz, yüzde 10'u yeterince iyi, geri kalanı da kısmen hareketli. Kötü alışkanlıklar bunlar.?

Bakan Akdağ, kendisinin şişmanlık sınırına dayandığı için yaklaşık geçtiğimiz yılın Kasım ayında başladığı rejime Ramazan ayı nedeniyle ara verdiğini, ama bayram sonrası yeniden başlayacağını belirtti. Akdağ, ?Az yiyerek yaptığım rejimle, 10 ayda 8.5 kilo verdim. Daha da vermeyi planlıyorum. Vatandaşlarımızın da algılamasını güçlendirmek için rejime başlarken 84.5 kilo olduğumu açıkladım. Az yiyerek yaptığım rejim sayesinde 76 kiloya düştüm. Ama 70'e kadar düşmem lazım. Spor yapmadım, aslında yapmak lazım? diye konuştu.

Tam gün yasasını geri döndürmek için, sadece CHP'nin 110 milletvekilinin imzasıyla Anayasa Makemesi'ne gidebileceğine dikkati çeken Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu konuda şunları söyledi:

Tam gün yasası

?Tam gün yasasını geri döndürmeye çalışanlar olacak. Meslek birlikleri mahkemeye gidemez. Bu bir kanun hükmünde kararnamedir. Anayasa Mahkemesi'ne ancak ana muhalefet partisi gidebilir. Biz Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerdeki iptal kararlarını da dikkate alarak kararnameyi hazırladık. İşi bize göre sağlama aldık. Ben inanıyorum ki ana muhalefet partisi de birtakım yanlış hesapların içine girip de bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp, bir daha tarihi bir hata işlemez.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber