Karadeniz'de istavrit ve palamut bereketi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2011 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Vira Bismillah" diyerek 1 Eylül'de Karadeniz'e açılan balıkçılar, sıcak havaya rağmen istavrit ve palamut bereketiyle dönüyor. Sezonun ilk günleri ve havanın sıcak olmasına rağmen balığın bol olduğunu belirten balıkçılar, bu yıl yaşanacak balık bolluğuyla balıkçıların ve vatandaşların yüzünün güleceğini söylüyor.

Balık avı yasağının 1 Eylül tarihinden itibaren bitmesiyle gırgır tekneleri 3 gecedir denize açılıyor. Sezonun üçüncü günü olmasına rağmen balıkçılar geçen seneye oranla daha fazla istavrit ve palamutla geri döndü.

Geçen yıl iyi bir balık sezonu geçirmediklerini belirten balıkçı Murat Şen, "Bu sene çok umutluyuz. Sezonun ilk günleri olmasına rağmen balık bolluğu geçen yılı iki katı civarındadır. Havanında giderek soğumasıyla balığın kendisini daha fazla göstereceği ümidindeyiz." dedi. Balıkçı Şen, 15 Eylül'de trol teknelerinde av yasağının bitmesiyle denize açılacağı ve hem gırgır hem de trollerin avlama yapmasıyla tezgahlara daha bol balık geleceğini belirtti.

Balıkçı Kurtça Aydın ise balık fiyatlarının ilk günlerine rağmen iyi olduğunu ve fiyatın ilerleyen günler de daha da düşeceğini balıkçıların hasretle beklediği günleri bu sene balık bolluğu ile yaşayacağını söyledi.

Balıkçı tezgahlarında ise balık fiyatları şöyle: istavrit-kefal 5 lira, barbun-mezgit iriliğine göre 4-8 lira, palamut iriliğine göre tane 5-10 lira, somon 7 lira, levrek-çupra 12 lira.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber