Öğretmen adayları kayıtlar için illere gitmeye başladı/ Video

Haber Giriş : 06 Eylül 2011 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2 BİN 298 ÖĞRETMEN KAYIT İÇİN ŞIRNAK'A GELDİ

ŞIRNAK'a yeni atanan 2 bin 298 öğretmen işlemlerini tamamlamak ve göreve başlamak üzere sabahın erken saatlerinde kayıt yaptırmak için Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Terör ve şiddet olayları nedeniyle yıllar önce Şırnak'a öğretmenler gelmek istemezken, yeni atanan öğretmenlerin birçoğu Şırnak'a aileleriyle geldi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan çadırdaki standatlarda kayıt işlemlerini yaparken aileleri de dışarda bekledi. 2 bin 298 öğretmen atanmasına rağmen yeterli sayıda görevli bulunmadığı için işlemlerin gecikmesinden şikayet eten bazı öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki çimlere oturarak kayıt sırasını bekledi. Yeni atamalarla Şırnak'ın öğretmen açığının büyük ölçüde giderildiğini belirten Şırnak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Münir Ataman, bunun sevindirici olduğunu belirterek, "Haziran, Temmuz, Ağustos, atamalarında 2 bin 298 öğretmen ilimize atandı. Öğretmen açığının olduğu bu dönemde bu kadar öğretmenin atanması ilimiz adına büyük bir mutluluk. Eğitim adına hepimizi mutlu etti. Öğretmenlerimizin büyük bir kısmı bu gün itibarı ile göreve başladı. Kayıt yoğunluğu bir hafta devam edecek. Bu bir hafta içerisinde 2 bin 298 öğretmenimizin göreve başlamasını bekliyoruz. Ağustos atamasında atanan öğretmenlerimiz ise merkez ve Cizre'de oryantasyon kursuna tabi tutulacak. Diğer öğretmenlerimiz de kararnamelerini aldıktan sonra bağlı bulundukları okullara gidip hizmet içi eğitim ve diğer faaliyetlere başlayacak" dedi.

VAN'A 3 BİN 30 YENİ ÖĞRETMEN ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Van'a 3 bin 30 yeni öğretmen atandığı açıklandı.

Sabah saatlerinden itibaren yurdun değişik illerinden gelen öğretmenlerin başvuru işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Van'ın Türkiye'de ne fazla öğretmen atamasının yapıldığı iller arasında olduğunu belirterek, "Haziran ataması ile bin 434, Temmuz ataması ile 680 ve Ağustos ataması ile de 916 olmak üzere şu anda toplam 3 bin 30 öğretmenimiz Van merkez ve ilçelerde göreve başlamak için, iş ve işlemlerini tamamlamaktadır" dedi. Sayılır, gelen öğretmenlerin Van'ın öğretmen açığını bir nebze de olsa kapatacağını belirtti.

DİYARBAKIR'A ATANAN 1832 YENİ ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLAMAK İÇİN MÜRACAATA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a atanan 1832 yeni öğretmen görevlerine başlamak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne akın etti.

Yaz döneminde Diyarbakır'a; ilk atama, açıktan, kurumlar arası, kurum içi ve milli sporcu ataması yoluyla atanan 323'ü sınıf, 1509'u branş öğretmeni olmak üzere toplam 1832 yeni öğretmen kararnamelerini almak üzere Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etti. 03 Eylül Cumartesi günü başlayan başvurular pazar ve pazartesi günü devam etti. Başvuru işlemleri tamamlanan yeni öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kararnamelerini alarak görevlerine başladılar.

ÖĞRETMENLER KAYIT KUYRUĞUNDA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş'a atanan öğretmenler göreve başlamak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek işlemlerini sürdürmeye başladılar. Bayram tatilinin ardından Hükümet Konağı'na gelen öğretmenler uzun kuyruklara neden oldu.

Hükümet Konağı'nda öğretmenler kuyruğa girdi. Bakanlık tarafından ataması gerçekleştirilen öğretmenler, mesainin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelmeye başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşurken, Hükümet Konağı önünde de yoğunluk yaşandı. Öğretmen atamalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Milli Eğitim Müdür Vekili Cüneyt Öner, Muş'a bin 372 öğretmenin atandığını söyledi. Ataması yapılıp işlemlerinin tamamlayan öğretmenlere 'Çevreye Uyum Semineri' düzenleneceğini ifade eden Cüneyt Öner; "2 okulda düzenlenecek seminer 10 gün sürecek. Seminerin ardından öğretmenler görevlerine başlayacaklar. Öğretmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ücretli öğretmen başvuruları başlayacak. 10-15 Eylül tarihleri arasındaki başvurunun ardından ücretli öğretmenlerin kuraları çekilecek" dedi.

Muş'un çevre illere oranla daha avantajlı olduğunu kaydeden Öner "İlimizde her gün Ankara ve İstanbul'a uçak gitmekte. Bunun yanı sıra yapılan güvenlik araştırmasında en güvenli iller arasında yer alıyoruz. Yani ataması Muş'a yapılan öğretmenler gönül rahatlığıyla Muş'a gelebilirler. Çünkü birçok ile oranla daha fazla avantajımız bulunmaktadır" diye konuştu.

DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber