SSK'lılar üniversite hastanelerinden de yararlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'nın, özel ve üniversite hastanelerine açılması konusunda SSK Yönetim Kurulu'nun bir çalışma yaptığını açıkladı. Başesgioğlu, SSK soruşturmasıyla ilgili, devlete mal, hizmet alımında herhangi bir usulsüzlük varsa, bunların er veya geç ortaya çıkarılacağını söyledi.

Başesgioğlu, Türk-İş tarafından düzenlenen "AB Sürecinde Hayat Boyu Eğitim ve İstihdam" sempozyumda soruları yanıtlarken, "SSK'nın yüksek fiyattan ilaç alımı nedeniyle 8 trilyon lira zarara uğratıldığı söyleniyor. Bu zararın sorumlusu kim, SSK mı, Sağlık Bakanlığı mı" sorusu üzerine, Bakanlık olarak geçen Ağustos ayında "Roche olayı" çıktığı zaman, Başbakanlık'tan bu konunun araştırılması için talepte bulunduklarını söyledi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun söz konusu çalışmasını tamamladığını belirten Başesgioğlu, "Bu raporda önemli tespitler var. Ancak içeriği gizli olduğu ve soruşturma devam ettiği için bu hususları sizlerle paylaşmam mümkün değil. Yalnız şu var, Türkiye'de hiçbir dosya kapalı kalmayacak. Devlete mal, hizmet alımında herhangi bir usulsüzlük varsa, bunlar er veya geç ortaya çıkarılacak" diye konuştu.

Başesgioğlu, "SSK'lı hastaların özel hastanelerden faydalanmasına yönelik hazırlıkların ne aşamada olduğu" sorusu üzerine, SSK'nın özel ve üniversite hastanelerine açılması konusunda kurumun yönetim kurulunda bir çalışma yapıldığını bildirdi. İstanbul'daki özel hastanelerden yararlanma konusunda kısmi bir uygulama başlatıldığını anımsatan Başesgioğlu, bu konunun bütün boyutlarıyla değerlendirilmesini istediklerini ifade etti. SSK'lıların bütün sağlık kuruluşlarından hizmet almasını arzuladıklarını vurgulayan Başesgioğlu, İstanbul'da şu ana kadar 30 civarında özel hastane ile sözleşme yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber