Sayıştay zimmet çıkarınca, Türk dilini 17 liraya anlatan kalmadı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk dilini 17 liraya anlatan kalmadıTürk dilinin gelişimi için düzenlenen konferanslar ücret engeline takıldı. Sayıştay, konferans için katılımcılara ödenen 217 lirayı çok bulup, rakamı 17 liraya düşürünce, konferanslar durma noktasına geldi.

Türk dilinin gelişimi için düzenlenen konferanslar ve çalıştaylarda katılımcılara ödenen 217 TL, Sayıştay kararıyla 17 TL'ye düşürüldü. Konferanslar durdu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Dr. Şükrü Haluk Akalın duruma isyan etti. Konuşmacılara ödenen 217 TL konferans ücretine Sayıştay'ın zimmet çıkardığını açıklayan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türkçe söyleşilerine 17 TL'ye konuşmacı bulamamaktan yakındı. Prof. Akalın, söz konusu feryadını Türk Dil Kurumu Başkanlığı'nın ?2010 Faaliyet Raporu'nda dile getirdi. Prof. Akalın, şöyle dedi: ?Önceki yıllarda yalnızca Ankara'da değil yurdumuzun hemen her bölgesinde halka ve özellikle de genç kuşaklara yönelik söyleşiler düzenleyen Türk Dil Kurumu, konuşmacılara ödenen 217 TL gibi cüzi miktardaki konferans ücretinin Sayıştay Başkanlığınca yapılan denetimlerde ?fazla ödeme? kabul edilip 17 TL ödenmesi gerektiği gerekçesiyle son iki yılda yapılan bazı ödemeler için zimmet çıkarması nedeniyle 2010 yılında konferansçı bulamama gibi büyük bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle konferanslar 2010 yılında durma noktasına gelmiştir.?

Akalın, söz konusu görevin geçen yıl kendisinin katıldığı söyleşilerle yerine getirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi. YAKUP BULUT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber