14 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 14 Eylül 2011 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde saat 17.30'da, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'de Konak Belediyesi Çocuk Senatosu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, Çiçek, saat 16.00'da Sayıştay Başkanı Recai Akyel'e iadeiziyarette bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ziyareti kapsamında Müslüman Kardeşler heyeti, eski Arap Birliği Genel Sekreteri ve cumhurbaşkanı adayı Amr Musa, Tahrir Devrimi Genç Liderler Heyeti temsilcileri, eski UAEK Başkanı Dr. Muhammed Al Baradey, Dr. Muhammed Salim El Avva, Ebulfutuh, Hamdin Subari ve Hişam Bestavisi ile ayrı ayrı bir araya gelecek. Kıpti Cemaati lideri Papa Şunnuda ile görüşecek olan Erdoğan, Mısırlı mevkidaşı İsam Şeref ile Türk Mısır iş Konseyi Genel Kurul toplantısına ardından Yunus

Emre Kahire Kültür Merkezi'nin yeni binasının açılışına katılacak. Başbakan Erdoğan, daha sonra Tunus'a hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.00'da Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in vefatının 45. yılında kabri başında yapılacak anma törenine hükümet adına katılacak.

- Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Gvindadze, saat 12.00'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret edecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul İthalatçılar Birliği Arge Merkezi'nde saat 20.30'da, 6. İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi'ne katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şırnak ve Silopi ilçesinde incelemelerde bulunacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Manisa'da saat 10.00'da Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Ege Bölgesi toplantısına katılacak, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'de Çankaya Belediyesi Atatürk Yurdu'nun açılışını yapacak, Kılıçdaroğlu, saat 13.00'de MYK toplantısına başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de CHP milletvekilleriyle ve Karagücü Ampute Futbol Takımı arasında oynanacak maçın başlama vuruşunu da yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Anayasa Mahkemesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi, saat 10.00'da başkanlık seçimleri yapılacak.

- Dördüncü Cumhurbaşkanı merhum Cemal Gürsel, saat 10.00'da ölümünün 45'inci yıldönümü nedeniyle kabri önünde anılacak.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 12.00'de Hanoi Meclis Başkanı Thanh ile kardeş kent protokolü imzalayacaklar.

- TÜİK, saat 10.00'da Temmuz ayına ilişkin Dış Ticaret Endeksleri ile Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistiklerini yayımlayacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle, saat 09.30'da 3'üncüsü düzenlenecek ''EIF 2011 Uluslararası Elektrik Zirvesi'' başlıyor.

- Anayasa Hukukçuları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Malta Köşkü'nde saat 10.00'da, üzerinde çalıştıkları Yeni Anayasa hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Esenyurt'taki Ticari Taksi Sürücüleri, Esenler Devlet Hastanesi Taksi Durağı'nda saat 10.30'da, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi adam tutup silahlı yaralama olayına karıştığı iddiasıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- DİSK/Genel İş Sendikası, DİSK Genel Merkezi önünde saat 12.00'de, kıdem tazminatı hakkı ve sürgün yasasının iptali için Şişli Meydanına kadar yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenleyecek.

- Güney Amerika asıllı sarı Anakonda, İstanbul Akvaryum'da saat 13.00'te, yeni yuvasına yerleştirilmesi ve sergi alanına alımı gerçekleştirilecek.

- İstanbul İnsan Hakları Derneği'nde saat 13.30'da, "Çatak Toplu Mezarı Açılsın, Wolf'un Tüm Toplu Mezarların Sorumluları Yargılansın" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık makamı Saraçhane'de saat 15.00'te, Dünya Su Konseyi Başkanı Lois Fauchon ile görüşecek.

- Denizhan Özer küratörlüğünde "Karşıt Söylemler, Değişken Gerçekler" isimli resim sergisi, Kare Sanat Galerisi (Abdi İpekçi Cad. No:22/9 Nişantaşı)'nde saat 15.00'te beğeniye beğeniye sunulacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçında İtalyan devi Inter ile saat 21.45'te deplasmanda karşılaşacak.

- Galatasaray'da Eylül Ayı Divan Toplantısı saat 13.30'da Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilecek.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de 15 dakikası basına açık olacak antrenman ile tamamlayacak. Antrenör Carlos Carvalhal ise saat 17.45'debasın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Maccabi Tel Aviv, öğleden sonra İstanbul'a gelecek. Maccabi Tel Aviv, son çalışmasını İstanbul'da yapacak Tel Aviv teknik direktörü de bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına saat 11.00'de basına açık yapacağı antrenmanla devam edecek.

- 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'na 3. gün müsabakaları ile devam edilecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu'nu Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (17.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır temasları izleniyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te Konak Belediyesi Çocuk Senatosu'nu kabul edecek. (15.00)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları

Birliği'nin Ege Bölgesi toplantısına katılacak, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

(10.30/16.00)

Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Gvindadze, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı makamında ziyaret edecek. (12.00)

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in vefatının 45. yılında kabri başında yapılacak anma törenine katılacak. (10.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya'da Atatürk Yurdu'nun açılışına katılacak. CHP MYK toplantısına başkanlık edecek olan Kılıçdaroğlu, daha sonra Yenimahalle'de CHP milletvekilleriyle ve Karagücü Ampute Futbol Takımı maçını izleyecek. (11.00/13.00/17.00)

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı milletvekilleriyle birlikte gündemdeki

gelişmelerle ilgili olarak Diyarbakır'da toplantı düzenleyecek. (13.00)

Anayasa Mahkemesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi başkanlıkları için yüksek mahkemede seçim yapılacak. (10.00)

Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Başbakan'ın bulunduğu konvoya saldırıda bulunan zanlıların yargılandığı ?Hopa Davası' duruşmasına devam edilecek.

Ankara'da 'EIF 2011 Uluslararası Elektrik Zirvesi' gerçekleşecek. (09.30)

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ?4. Babıali Günleri' açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve TGC Başkanı Orhan Erinç katılacak. (17.30)

AVEA Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz ve AVEA Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Ferudun, İzmir'e yönelik hedef ve projelerini basın toplantısı ile açıklayacak. (10.30)

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin ?2020 Sağlık Politikaları'nı gündeme taşıyacağı 7. yıl konferansı basın toplantısı Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. (13.00)

TÜYAP tarafından hazırlanan Bursa 9. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM) ile 4. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı Bursa'da başlıyor. (12.00)

Bursaspor Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (17.00)

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynayacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. (11.00)

Galatasaray Spor Kulubü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Adası'nda yapılacak. (13.30)

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, Maccabi Tel-Aviv maçının son çalışmasını yapacak. Çalışma öncesinde teknik direktör Carlos Carvalhal bir basın toplantısı yapacak. (17.45 / 18.00)

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a konuk olacak olan İsrail temsilcisinin basın toplantısı ve son antrenmanı takip edilecek.

Şampiyonlar Ligi'nde İnter ile Trabzonspor Milano'da karşı karşıya gelecek. (21.45)

Kayserispor'un deplasman giderlerini yöneticiler karşılayacak.. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor'un bu sezon deplasmanda oynayacağı 17 karşılaşmanın masraflarını her hafta farklı bir kulüp yöneticisi, sanayici ya da yerel idareci karşılayacak. (Özel)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber