YİBO'larda asker ve stajyer öğretmen atanmayacak, kadronun yarısı kadın öğretmen olacak

Haber Giriş : 28 Nisan 2005 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, yayımladığı genelgede YİBO'larda zorunlu olmadıkça asker ve stajyer öğretmen görevlendirilmemesini istedi. Genelgede, "Kadronun yarısı kadın öğretmen olmalı" denildi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) ile pansiyonlu ilköğretim okullarında (PİO) zorunlu olmadıkça stajyer ve asker öğretmen görevlendirilmemesini istedi.

Çelik, okul bulunmayan yerleşim birimlerinde yoksul çocukların eğitiminde önemli işleve sahip YİBO ve PİO'lara yönelik yayımladığı genelgede, öğrencilerin 24 saatini okulda geçirdiğini, kişilik ve kimlik gelişimleriyle nitelikli eğitim alabilmelerine imkân sağlanması için bazı önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Genelgede yer alan düzenlemeler şöyle:

Taşıma merkezi olmasın

Öğretmen atamalarında, bu okullara öncelik verilecek. Özellikle kadronun yarıya yakınının kadın öğretmen olması sağlanacak.Zorunlu olmadıkça stajyer ve asker öğretmen görevlendirilmeyecek.

Taşımalı eğitim, YİBO ve PİO'larda kalan yatılı öğrencileri olumsuz etkiliyor. Bu nedenle zorunlu olmadıkça bu okullar "taşıma merkezi okul" kapsamına alınmayacak.
Öğrencilerin yer aldığı sosyal ve kültürel etkinlikler artırılacak. İl ve ilçe yöneticileri etkinliklere mutlaka katılacak.

Küçükler zemin kata
Bakanlık, ilköğretim 1 - 5. sınıf öğrencilerinin okula gelip giderken, dersliklere girip çıkarken, teneffüslerde, ortak kullanım alanlarında 6 - 8. sınıf öğrencilerinin baskısına maruz kaldıkları yönündeki şikâyetler üzerine de genelge yayımladı. 1 - 4. sınıfların aynı devrede öğrenimlerini sürdürmelerinin istendiği genelgede, "Normal öğretim yapan ilköğretim okullarında, 1 - 4. sınıf öğrencilerinin dersliklerinin zemin veya birinci kattan itibaren yerleştirilmeleri, 5 - 8. sınıf öğrencilerinin diğer katlarda öğrenim görmeleri uygun görülmektedir" denildi.

Genelgede ayrıca öğretmenlerin yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için nöbetlerini amacına uygun tutması istendi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber