Yarı yıl tatilinde, özür grubundan nakil olmayı düşünen öğretmenler tepkili

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat Kanununda yapılan düzenlemeler, 14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yapılan değişikliklere ilişkin 3 ayrı dosya yayımladık. Ancak, memurlar.net'in öğretmen üyeleri, özellikle özür grubu tayinlerinin yaz tatili sınırlandırılmasına büyük tepki gösteriyor. Gelen yorumların yüzde 50'sine yakını, 2012 şubat dönemi özür grubu tayinlerinin kaldırılmasına yönelik tepkileri içermektedir. Bu hususu, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.

MEB'de özür durumu tayinleri ne zaman yapılıyordu, şimdi nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

652 sayılı KHK'nın 37. maddesinin 3. fıkrasında yer alan hüküm

"(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır"

Bu hüküm gereğince özür grubu tayinleri yaz tatiliyle sınırlanmış gibi görünmektedir. Ancak gün farkıyla 2011 yılı yaz tatilinde özür grubundan nakil olamayanlar, 2012 yılı yarı yıl tatili sırasındak, özür grubundan tayin olmayı düşünüyordu. Gelen yorumlardan, bir çok öğretmenin, umudunu buna bağladığı görülmektedir. Ancak, MEB geçici madde koymaksızın, yarıl yıl tatilindeki özür grubu nakillerini kaldırmış gibi görünmektedir. Gibi diyoruz, zira bu konudaki esas düzenleme yönetmelikle yapılacaktır. Yönetmeliğe bir geçici madde konularak, 2012 yılı yarıl yıl döneminde özür grubu tayini yapılması mümkündür. Aşağıdaki yorumları MEB yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.


İŞTE O YORUMLAR

Özür grubu nasıl senede bir kez olur yaa.bizim atanmamızı mı bekliyorlardı.6 eylül 2011 de göreve başladım, 6 eylül 2012 de adaylığım kalkacak inşlh. zaten 2012 yaz özür grubunu kaçırıyorum,2013 şubata kalıyordu ee şimdi 2013 yaza mı kalacak. eşimle 2 sene ayrı mı yaşıcaz. bu nasıl bir mantık, nasıl bi düzendir Allah ım. zaten atanabilmek için her şeyi erteledik, 2 sen daha mı ertelicez. bu çok ama çok büyük haksızlık olur. özellikle evli çiftler için. millet çocuğuyla bilmem nerelere gidiyor yaa.ya da çocuksuz. bu durumda en az 3 cocuk nasihatını biz nasıl tutacağız. Allah ım sen büyüksün, sana sığınıyorum. atanmamın keyfini çıkaramadım bi:(:(:( bu şekilde insanların aile düzenlerini bozanların düzenlerini de Allah bozsun inşallahhhhhhh. Allah ım onların ailelerini de böyle ayırsın....

Die Taube

Aile türk toplumunun temelidir. Devlet ailenin bütünlüğünü korumakla mükelleftir... Milli Eğitim Bakanlığı Anayasal suç işliyor....Her devlet kurumunda eş durumu dilekçesi hemen verilebilinir.Ancak meb bunu yaz dönemine aktarmış...Adalet istiyoruz...Ocak ayındaki özür grubu atamalarını kaldırmayın...Azcık vicdanınız var ise.....

sargin

nasıl yani ya? özür durumu yaz tatiline mi kaldı? bu 2010 aralık ayındaki atamaları kapsayacak mı ? yoksa bu yaz atanan öğretmenlerden itibaren mi? eger 2010 aralıkta atananları kapsamamalı

mehmed ali

nasıl yani ya bütün planlarımızı şubat eş durumu atamasına göre yaptık. nerde anayasa nerde aile bütünlüğü ? o kadar insan ailesinden ayrımı kalacak 1 yıl daha. en azından bundan sonraki atamalar için geçerli olsun bu durum. yazın atananlarda 2 yıl bekliyecek böyle giderse. adalete bak

hytgzl

yok artık daha neler eşimiz çocuğumuz var bu ne demek oluyor. tüm ümitlerimizi alt üst ediyorlar.her yeni bakan bizi mahvetti. bizim ahımızı alıyorlar bu hakkı nasıl ödeyecekler......

isimm

arkadaşlar adalet-düzen diyorsunuz sadece 1 günle 1 yıl daha fazladan (toplam 2 yıl)bir bayanın eşinden ,çocuğun babasından ayrı kalması nasıl bir adalet.sadece 1 gün için..... (1 eylül-30 ağustos)

bu mu adalet. koyarsın bir geçici madde bu adaletsizliği bitirirsin.

sanıyorum burada yorum yapanlar bekar arkadaşlar.2 yıl bir aile birbirinden ayrı yaşar mı ya....

oselll

BU düzenlemeye olumlu bakan herkesi ALLAH ailelerinden ayırsın, çocuklarından eşlerinden ayırsın inşallah ...Allahım onlara Hastalık versin de özür durumu nedemek anlasınlar.... ÖZÜR Dİyoruz özür yaaa ayıptır

selim6155

Özür grubu sadece yazın mı yapılacak? Bu nedir ya?

Benim yeni doğmuş bir bebeğim var. Şubata kadar idare ederiz sonra eşimin yanına giderim diye planlıyordum. Ne yani şimdi yaza mı kaldık? Böyle şey olur mu?

"Eş durumuyla kötü yerden kurtulma planları yapıyor insanlar. Oh olsun!" diyen çok değerli(!) meslektaşlarım için de dip not düşeyim. Çalıştığım yer Tekirdağ Merkezde bir anadolu lisesi. Eşim İstanbul Küçükçekmeceye atandı. Ben de oraya tayin isteyeceğim, ki bir meslek lisesi olması muhtemel. Tekirdağ Merkezi bırakıp İstanbul'a gidelim diyoruz ona bile izin vermiyorlar. İyi o zaman, biraz daha bekleriz, eşim Tekirdağ'a gelir. O kadar bekliyoruz nasıl olsa, bir yıl daha bekleriz. Allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyelim?!!

kareem_math

ayıptır ya bu milli egitim ne zaman hayırlı bir iş yapacak ya.bu o kadar zor bir şey mi.ben şubatta eş durumu isteyecem diye yazın evlendim.eşimede şubatta gelirim dedim bu vebali bu ahı kim ödeyecek?pat diye iş mi yapılır ya.

şubatta özür tayinleri kesinlikle yapılmalıdır ve şubat tatili sonu itibariyle de bir yılı dolacak herkez başvurmalıdır.

bazı arkadaşlarda bencil ve alakasız yorumlar yamayı bıraksın artıkta biraz insanlık öğrensinler.kendileride ayn durumda olsalar nasıl düşünürlerdi acaba.

ahmet_kacar

nereyi arayacaksak numara söyleyinde arayalım,artık memurlarneti açmaya korkar oldum,hergün öğretmenlerle ilgili kötü bir haber...okulla ilgili büyük sorunlarım var,görevlendirme istedim inatla olmaz diyorlar,şubat eğitim özrünü bekliyordum,onu da kaldırdık diyorlar,bu ne yaa öğretmeni adam yerine koyup sizin derdiniz fikriniz ne diye soran yok.Sayemizde artık koltularını da sağlamlaştırdılar kimseye eyvallahları kalmadı,Diktatör kesildiler'Biz emrediyoruz siz yapacaksınız o kadar'...

nurbanuu

ben çocuğumu bırakıp doğuya geldim bu bana, çocuğuma, aile bütünlüğüme yapılan büyük bir haksızlık.. bu karara imzasını atanları allaha havale ediyorum onlar da çocuk hasreti yaşasınlar..

beklerimben

bu özür grubu atamasının yaza alınması konusunda en azından bu şubat ayı için bir istisna olması gerekirdi. insanlar maddi manevi hazırlıklarını buna göre yaptı çünkü. şimdi benim eşim başka bir ilde öğretmen olarak görev yapıyor. ben ise kara kara düşünüyorum. ya istifa et gel birlikte olmak önemli olan diyeceğim ya da sen orada kalmak zorundasın borçlarımız var, geçim derdi var vs. diyeceğim. bunun zorluğunu eminim bir çok kişi anlıyordur. benim evliliğimin ilk yılı kpss hazırlık stresiyle geçti, ikincisi eşimden uzakta geçiyor üçüncüyü de feda edersem geriye ne kalıyor? bilmiyorum artık yapacak bir şey var mı ama bu yıkımın sorumluları en azından bir açıklama yaparsa şubat yer değiştirmeleri olacak veya olmayacak diye , biz de ona göre kararımızı verelim artık. anayasal görevi aileyi korumak olan devlet benim aile kurmamı engelliyor. bari kanun olsaydı da mecliste görüşülseydi. en azından haberimiz olurdu. bir khk ile hayatımın mahvolacağını hiç düşünmezdim.

morbinlik

özür gurubu dışındaki değişikler doğru. özür grubunda 2012 şubatta da atama olmalı ama 2013 şubatta atama yapmıyoruz deseler şimdiden magduriyet de oluşmamış olur. iş bu kadar basıt aslında.

chemistbjk

eğer bu sene şubat eş durumu tainleri yapılmayacaksa bunu yapanlarda buna sevinip şakşakçılık yapanlarda bin beter olsun.bu kurum bukadar lakayık biyer mi ki pat diye bütün düzen değişiyor da bu yizden mağdur olacak binlerce kişi düşünülmüyor.bu vebal büyüktür.

ahmet_kacar

eşim yok eş adayı da yok ama olanlar var şubat özür grubu için plan yapanlara son bi hak verilmeli..

yenner67

Bu duruma ne diyeceğimi bilemiyorum plan yapmakan psikolojimiz bozuldu.Eşim 4 haziran 2010da atandı şırnağa.1 eyylülde göreve başladı. ağustos özür gurubu atamasında 1 günle gelemedi.Ben adanadan işi bırakıp eşimin psikolojisi bozulmasın diye yanına geldim şubata kendimizi ayarladık, sen misin aile kurmayan çalışan al sana işkence dediler ve hayatı insanın burnundan getiriyorlar. Bizden sonra atananlara seçim arifesi hertürlü kıyak yapıldı.eğer seçim olsaydı yakında bunlar olmazdı. inanın bu darbe bizi etkiler. 2 yıl sonra seçim zamanı yazı şubatı olmaz her zaman yaparlar. Allah her şeye kadirdir bildiği gibi yapsın bize bunları yaşatanları....

rose0121

evlendik ve eşim 3.5 yıl kpss'ye çalıştı. aralık 2010 da ığdır a atandı. 1 yıl beklemesi gerekiyor dediler eyvallah dedik ancak bu kadarı da insafsızlık artık 2.5 yaşında ve 2 aylık 2 çocuğum var ben zorunlu hizmetimi tamamladım ve denizlide görev yapıyorum. aralıkta eşimin 1 yılı doluyor ve şubatta özür gurubu isteyeceğimizi düşünürken bu kanun çıktı. allah bu kanunun çıkmasına vesile olanların hepsini de eşinden, çocuklarından, sevdiklerinden inşallah en acı şekilde ayırsın. allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu kanunu çıaranları, hepsini de allaha havale ediyorum. inşallah bakan da çoluğundan çocuğundan ayrı kalır da bunun nasıl bir duygu olduğunu anlar

yesildere20

ocak ayındaki özür grubu atamaları kesinlikle yapılmalı, yuva kuracak nice insan ocak ayında eş durumunu düşünerek plan program yaptı, memurlar net bu konuyu gündeme getirmeli.

enanim61

ben eşimi istifa ettireceğim. bu kadar hakka hukuka önem vermeyen bi bakanlıkta çalışmasını istemiyorum. evleneli iki yıl oldu bi türlü bi araya gelemedik, bir yıl daha beklemek evliliğimizin kaldırabileceği bi şey değil. ya istifa edcek yda boşanacağız. geçenlerde bakanlık yüzünden yaşadığımız maduriyeleri yazmaya kalktım iki sayfayı geçti, burda yazmanında zaten bi anlamı yok. bu aradada siz öğretmenler sinirlenmekten kendimi alamıyorum, ne biçim insanlarsınız bakanınız bi hukukçu olur bi bilmemneci olur, bakanlık yapacak kabiliyette bi meslektaşınız yokmu.

xwfahri

Asıl önemli vurgular ne yazık ki manşete taşınmıyor.. Şubat özrünün kaldırılması başlı başına bir olay, zaten Eylülde 1 gün ile eş tayinine başvuramayan benim gibi binlercesi ocak ayında ki yer değiştirmeleri bekliyorken yarı yıl özür grubunu kaldırıyorsunuz. mutlaka ama mutlaka bu yıl ara dönem özür grubu atamaları yapılmalıdır. bu konuda boş oturmayıp bimer, sendikalar ve bakanlığa yazılar yazmaya hemen başlamalıyız.. ayrıca bu durum hakkında biyerlerden bilgi sahibi olanlar varsa lütfen burada paylaşssınlar..

spider1903

MEB 2012 Şubat Özür atamalarını gerçekleştirmeli, bütün planını buna göre yapan ailelerin hakkına girmemelidir. Objektif olarak bakılırsa KHK yerinde olmuştur. bu kadar personeli olan bir kurumda herkesi memnun etmek zor olacaktır ama Genel memnun değilse bu da zulüm olur. Şubat Özür atamaları tek sefere mahsus yapılmalıdır.

Crayz_Boy

Aile bütünlüğünü nasıl korumaz ... keşke yurt dışına gitseydik çalışmaya.Ser sefil eşinden çoluk çocuğundan ayrı kal.Yetişkin insan olarak tekrar öğrenciliğe dön,ev tut paran yetmesin yanına eleman al kira azalsın,bin bir çile.Eş tayininde hem ağustos sonunu baz alıyorsun hem de alay eder gibi eylülün ilk günlerinde başlatıyorsun.Bu durumda herkes raporunu alacak kadroyu işgal de edecek olan çocuklara olacak.Herkesi 15 eylülü baz alarak özür grubunda atamalı (1 yıl).Bu arada ara dönemde giden arkadaşlar da 1.dönem sonunda tayin olmalı.Davalar geliyor olacaktır.Yazık.

kritiktr

yazıklar olsun varya hiç bi yorum yapamıyorum bunlara aile kavramı diye bişi bırakmayacaklar öğretmenlerde.. biz her şeyi seneye ocak dönemine bağlamıştık ben eşime bu ağustos döneminde ona göre tercih yaptırmıştım nolcak şimdi bizim halimiz memurlar.nete sesleniyorum lütfen bunu ana sayfa haberi yapın ocak dönemi eş durumu atamalrı kaldırılamaz büyük bi mağduriyet söz konusu heleki hiç kimseye danışılmadan yazık yaa valla yazık ne hale düştük

buraksınıf

Bu nasıl iştir yav.Hani neree kaldı Aile bütünlüğü.Bu insanlara zulüm etmekten keyif mi alıyor bu insanlar.Ben atandım ve 6 yaşında ve yeni doğan iki tane çocuğum var.Şimdi ben 2 yıl Ailemin yanına gidebilmek için bekleyecek miyim.El insaf ,Pes,bu kadar olur.Yazıklar olsun size verilen bu oylara.Yazıklar olsun sizn bu Kanun Hükmünde Kararnamenize. Lütfen herkes tepkisin mektupla heryere bildirsin.Cumhurbaşkanı.Başbakanna ve nereye olursa.Mektup yağmuru olmadan bu işler düzelmez.

tivatget

ağustostaki eş durumu atamasını 2 günle kaçırdık zaten.2 gün yüzünden bir sene daha mı çalışacağız yani.şubat ataması kesinlikle yapılmalı.

cibelleee

Bu kadar saçma bi şey olamaz ya öğretmenin biri bir ilde biri başka ilde çalışsın ve bu süre 2 yılı bulsun bu kadar saçma sapan birşey olaz eş durumu atamalarını kolaylaştıracaklarına zorlaştırıp uzatıyorlar bunun başka bir ülkede olduğunu düşünmüyorum ve kesinlikle ocak atamasının olmasını istiyoruz

A@B03

arkadaşlar 4 haziranda atandık 1 eylüle kadar başlatmadılar sonraki sene 31 ağustosu baz aldılar hadi dedik 4 ay daha şimdi şubatı kaldırıyorlar 2 yıl oluyor biz sustukça bunlar alıyor haklarımızı and olsun bakanlığı aradım kendimi yakarım dedim sizde arayın arkadaşlar yoksa 1 yıl daha sizden ricam bakanlığı arayın sendikaları arayın en azından bir sefere mahsus yapılmasını talep edin ısrar edin sıkıştırın lütfen. ben memuröğretmenler.com adresinde elimden geleni yapıyorum buraya da yazıyorum. takipçisi olalım bu davanın site reklamı yapmıyorum ama biz bayadır orda örgütleniyoruz inşallah hakkımız olanı elde edeceezzz

delal47

eşim 6 haziran 2010 da kurumlar arası geçişle öğretmen oldu bizden önce kasımda kurumlar arasıyla alım yapıldı o arkadaşlar eş durumundan şubatta geldi 4 ay sonra.bizde 1 yıl şartı konuldu atama 6 haziran işe başlatma eylül ayı. 6 ay oldu sana 1 yıl,31 ağustos tarihini baz almak yaptımı 1,5 yıl.bugün bir karar çıkırıyor adamlar,oluyor sana 2 yıl eşinden ayrı.hoppa var mı böyle iş...birde tüm özürler demişler sağlık durumu varsa ne olacak dünyada yok yok ne demek yaz tatilinde o kadar zaman hastaya kim bakacak?laylaylom düşünmeden kanun çıkaran adamlardan bahsediyoruz Allah tan bulsunlar eşlerinden çocuklarından ayrı kalsınlar başlarına gelmedik bela kalmasın.oraya okurken bitirme tezini çaldığı için öğretmen yapılmayan adamı bakan yaparsan olacak budur.

memurjw

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber