Şeker hastalığı bir neşter darbesiyle tedavi edildi/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tip 2 diyabete metabolik cerrahi çözüm oldu. Türkiye'de ilk kez Alman Hastanesi'nden Doç. Dr. Alper Çelik'in yaptığı ameliyatla son 4 yılda hayatı insüline bağlı 89 şeker hastası sağlığına kavuştu.

Özlem Yurtçu

ALMAN Hastanesi'nden genel cerrah Doç. Dr. Alper Çelik Türkiye'de ilk defa şeker hastalığını ameliyatla tedavi etti. Japonya'dan gelen Dr. Kazunori Kasama ile birlikte Tip 2 diyabet hastalığına çözüm olan ?metabolik cerrahi'yi anlatan Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyatın kilo sorunu, kolesterol, yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması, kemik hastalıklarıyla uyku apnesine de son verdiğini açıkladı. 2007'den bu yana 89 hastayı bu yöntemle tedavi eden Doç. Dr. Çelik, hastalardan sadece birinin günde tek doz insülin kullanmaya devam ettiğini, diğerlerinin insüline veda ettiğini söyleyerek ?Ameliyattan sonra diyabete bağlı organ hasarlarıyla hayatı aksatan diğer koşullar da ortadan kalkıyor? dedi.

?Artık ne ilaç ne de insülin kullanıyorum'

Ameliyatı temel olarak ince bağırsakta bir yer değiştirme işlemi olarak açıklayan Dr. Kazunori Kasama, ?Operasyon birbirinden farklı 10-12 teknik yöntemle yapılıyor. Komplikasyon oranı da yüzde 10'un altında. Ameliyattan 1 hafta sonra hastadaki kan şekeri normal düzeylere iniyor? dedi. Konferansta geçen yıl ameliyatla sağlığına kavuşan 20 yıllık şeker hastası Mecit Tok da konuştu. Ameliyattan önce şekerinin 400'lerde seyrettiğini günde 20 hap ve bin ünite insülin kullandığını söyleyen Tok, ?Bir yıldır ne ilaç ne de insülin kullanıyorum. Tansiyonum da normale döndü? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber