3 milyon öğrenci ders başı yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 16:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim-öğretim yılını, 19 Eylül Pazartesi günü Ankara'nın Haymana ilçesinde düzenlenecek törenle başlatacak.

2011-2012 eğitim-öğretim yılı, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmen ders başı yapacak. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından pazartesi günü, 8 Haziran 2012'ye kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başlayacak.

Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Dinçer, yeni eğitim öğretim yılını Haymana'da Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Lise'de düzenlenen törenle başlatacak.

Öte yandan Bakan Dinçer'in yayımladığı ''İlk Ders'' genelgesine göre, okulların açıldığı ilk hafta ''Demokrasi Eğitimi ve Demokratik Okul Kültürü'' konularında etkinlikler yapılacak.

Dinçer, genelgede okul öncesi dönemden başlayarak örgün eğitimin tüm kademelerinde, demokrasi, insan hakları, uzlaşı anlayışının esas alındığı demokratik bir okul kültürünün oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

Bu bağlamda ders kitaplarının, barış, hoşgörü, demokrasi ve insan hakları gibi temel değerleri esas alarak hazırlandığını vurgulayan Dinçer, ''Tüm öğretim programları ve ders kitaplarında dil, din, cinsiyet ve etnik köken açısından farklı millet ve toplulukları küçük düşüren, aşağılayan, açık ve örtük ifadelerle dışlayan bilgi, resim, fotoğraf ya da sembol kullanılmamasına büyük önem ve hassasiyet gösterilmektedir'' dedi.

Dinçer, birbirine saygılı, erdemli çalışma ve eylemde bulunma, eleştirel ve yapıcı düşünme, farklılıkları zenginlik olarak görme, birlikte üretebilme, kendisinin ve başkalarının yaptıklarını sorgulayabilme, kendisinin ve başkalarının hak mücadelesinde kararlı duruş sergileme ve öz güven sahibi olma gibi yeterlilikler edinmiş bireylerin 2023 Vizyonu'nun gerçekleşmesinde kritik bir önemi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber