Rüşvet olarak 'telefon hafıza kartı' alan 5 polis, tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde muayenesi olmayan otomobil sahibinden, rüşvet olarak 2 adet telefon hafıza kartı aldığı iddia edilen 3 polis ile şahsa ifadesini değiştirmesi için baskı yaptığı öne sürülen 2 polis memuru tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, olay Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Narlı Beldesi otoban gişelerinde meydana geldi. Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e giden elektronik parça pazarlamacılığı yapan Mehmet Sayın, Narlı gişelerinde Pazarcık Bölge Trafik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından durduruldu. İddiaya göre, otomobilin muayenesi olmadığı için trafik polisleri Sayın'dan rüşvet olarak 2 adet telefon hafıza kartı aldı. Bunun üzerine Mehmet Sayın, 155'i arayarak ihbarda bulundu.

Olayın Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'e haber verilmesi üzerine Pazarcık Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilerek soruşturma başlatıldı. Öte yandan Mehmet Sayın'ın şikayette bulunduğunu öğrenen 2 polis memurunun, Sayın'a şikayetinden vazgeçmesi ve farklı ifade vermesi için baskı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Pazarcık Cumhuriyet Savcılığı tarafından rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan polis memurları Orhan G., Yılmaz K., Necmi G. ile görevini yapmayarak Mehmet Sayın'a ifadesini değiştirmesi için baskı yaptıkları öne sürülen polis memurları Osman D. ve Başak K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber