Diyanet, dini film yapmak için personel alabilecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet, eğitimleri ve vaazları daha etkili hale getirmek için hazırlıklara hız verdi. Eğitim seferberliği kapsamında oluşturulan kadroya dini filmler için yapımcılar, spiker, ses kayıtçısı ve kameramanlar da alınacak.

28 Şubat sürecinde Kur'an eğitimine getirilen sınırlamayı 12 yıl aradan sonra kaldıran Diyanet İşleri Başkanlığı, filmlerle ve vaazlarla dini eğitimleri daha etkin hale getirmeye hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na eğitim seferberliği için 3 bin 25 kadro verildi. Söz konusu kadrolar arasında, film ekibi de bulunuyor. Diyanet, dini filmlerin hazırlanmasında görev yapacak olan, 5 film yapımcısı, 5 spiker, 5 ses kayıtçısı ve 7 kameraman alacak. Dini programların hazırlanmasında görev alacak ekip, kadrolu olarak görev yapacak. Kur'an eğitimine 12 yıl sonra özgürlük getiren kararname ile birlikte, Ekonomi Bakanlığı'na ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na toplam 3 bin 153 yeni kadro verildi. Kararnamenin ekinde yer alan listeye göre, 3 bin 153 kadronun 128'i Ekonomi Bakanlığı, 3 bin 25'i ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kullanılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kullanılacak kadroların büyük kısmını vaiz, cami rehberi, öğretmen ve eğitim görevlisi gibi mesleklerden oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen kadroların 500'ünü cezaevi vaizleri oluşturuyor. Söz konusu vaizler, hükümlü ve tutuklulara dini konularda bilgi verecek.

Eğitimde görsele ağırlık verilecek

Öte yandan kararname ile, Diyanet İşleri Başkanlığı'na sözleşmeli olarak bin Kur'an Kursu eğiticisi alacak. 3 bin kadronun bini de, sözleşmeli eğiticiler tarafından doldurulacak. Yaklaşık dört yıl önce, kadrolu spiker alan Diyanet İşleri Başkanlığı, dini eğitimde filmlerden daha fazla yararlanmak için film çekimi ekibi oluşturmaya karar verdi. Bu çerçevede, Diyanet'e verilen kadrolar arasında, 5 film yapımcısı, 5 spiker, 5 ses kayıtçısı ve 7 kameraman da yer aldı. Film ekibinin sayısının daha da arttırılmasının planlandığı bildirildi. Diyanet'in, İslam dinini halka doğru bir şekilde anlatmak için filmlerden daha fazla yararlanmayı amaçladığı kaydedildi. HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber