Kredi Yurtlar Kurumu ünlüleri üniversitelilerle buluşturulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi Yurtlar Kurumu, yurtlarda barınan öğrencilere liderlik okulları ile buluşturacak. Türkiye genelindeki tüm yurtlarda açılacak okullarda gençlere beden dili, etkili hitabet gibi kişisel gelişim seminerleri verilecek. Liderlik okulu kapsamında ayrıca anketle belirlenecek ünlü isimler de gençlerle buluşturulacak.

Kredi Yurtlar Kurumu, 50. kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler kapsamında Milli Eğitim Şura Salonu'nda Milli Piyango Özel Çekilişi yapıldı. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada yaptığı konuşmada Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda barınan üniversitelilere çeşitli müjdeler verdi. Tüm yurtlarda liderlik okullarının faaliyete geçirileceğini aktaran Bakan Kılıç, beden dili, etkili hitabet gibi seminerlerle üniversitelilerin özgüvenlerinin geliştirileceğini aktardı. Etkinlikler kapsamında popüler isimleri üniversitelilerle buluşturacaklarını ifade eden Bakan Kılıç, bu isimleri de üniversitelilerinin belirleyeceğini kaydetti.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt içi kadar yurt dışındaki öğrencilere de destek olmaya çalıştığını aktaran Bakan Kılıç, geçen yıl çıkarılan bir kanunla yurt dışında yurt kurulmasına imkan sağlandığını bildirdi. Bu kapsamda ilk yurdun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefke şehrinde inşa edildiğini aktaran Kılıç, sonrasında gerek görülen ülkelerde yurt yapımının devam edeceğini kaydetti. Kredi yurtlarda barının üniversitelilere 240 liralık öğrenim bursunun yanı sıra kahvaltı ve akşam yemeği için aylık 150 lira destek sağlandığını aktaran Bakan Kılıç, bunların da yeni yılla birlikte artacağını dile getirdi.

Gecede, Kredi Yurtlar Kurumu'nun 50. kuruluş yıldönümü kapsamında Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan çekilişte büyük ikramiye 435239 numaralı çeyrek bilete çıktı. Ayrıca programa katılanlar arasında yapılan çekilişle 5 kişiye LCD televizyon verilirken, program TRT'den de canlı yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber