Diş Hekimliği Fakültesinin usulsüz promosyon anlaşmasına iptal kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ?Maaş Ödeme Protokolü?nün süresinin sona ermesi nedeni ile yapılacak ihale için oluşturulacak olan Banka Promosyon İhale Komisyonunda yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen'in bir temsilcinin bulunması gerekmekte iken Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bu yönünde yapılan başvuruyu reddetmiş.

Reddin gerekçesi şu şekilde belirtilmiştir:

?4688 sayılı kanunun ve Başbakanlığın 2007/21 sayılı genelgesine atıf yapılarak ?Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunmaları halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından görevlendirilecek ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından aylık ve ücretlerin ödeneceği banka yukarıdaki esaslara göre tespit edilecektir. Bu şekilde oluşturulacak komisyona ilgili birimlerdeki yetkili sendikalardan bu birimlerin tamamı itibarıyla en fazla üyeye sahip olan sendikadan üye alınacaktır.?

Bu gerekçe bağlamında, Diş Hekimliği Fakültesi ile Tıp Fakültesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda değerlendirilmiştir. Sendika yönetimi her iki birimin de ?Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri? hizmet kolu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti,r.

Bu nedenle açılan dava, Ankara 9. İdare Mahkemesice 2010/559E, 2011/1335K sayılı karar ile sendika lehine sonuçlanmıştır.

Yargı kararında ?Diş Hekimliği Fakültesinin ?Sağlık ve Sosyal Hizmetler? hizmet kolu içerisinde değerlendirilemeyeceğinden, ?Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri? hizmet kolu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği bu çerçevede Ankara Üniversitesi, ?Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri? hizmet kolunda ve Diş Hekimliği Fakültesinde yetkili sendikanın en fazla üyeye sahip olan Türk Eğitim-Sen olması karşısında anılan Sendika üyesinin komisyonda temsil edilmesi gerekirken aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmamaktadır.? denilmiştir.

İlgili Karar İçin Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber