Yasak kantinciyi üzdü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2011 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan ?Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı' konulu genelge okullarda uygulanmaya başlandı. Genelgeye göre, okul kantinlerinde gazlı-kolalı içecek ve cips satışı yapılamazken, öğrenciler okul yakınlarındaki büfe ve bakkallara hücum etti. Büfe sahipleri genelge sayesinde işlerinin arttığını söylerken, ihaleye girip okul kantinlerini işletme hakkı elde edenler de genelgeye tepki gösterdi.

Öğrenciler, kursiyer ve okullarda çalışanların güvenli, sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmelerini, obeziteyi önlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelge Aydın?daki okullarda da uygulanmaya başlandı. Uygulamanın devreye girmesiyle kantinlerinde aradıklarını bulamayan öğrenciler, teneffüs aralarında okul yakınında bulunan büfe ve bakkallara hücum etti. Büfe işletmecileri, bakanlığın genelgesi sayesinde işlerinin arttığını söylerken, okul kantinlerini işletmek için ihaleye girip kazanan işletmeciler ise öğrencilerin dışarıdan alışveriş yapmalarına tepki gösterdi.

Öğrencilerin de kantinlerinde bulamadıkları için bakkal ve büfelerden temin etikleri yiyecek ve içecekleri okul dışında yiyip içtikten sonra okullarına girdikleri gözlendi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayınlanan genelgenin Genel Kurallar Bölümü?nün 16. Maddesi ?Eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeleri vb. yerlerde çocukların dengesiz beslenmesine, şişmanlığa (obezite) neden olabileceğinden, doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan (enerji içecekleri, gazlı, aromalı ve kolalı içecekler) ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak. Otomatik satış yapan makineler de bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?ndan üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulacaktır? şeklinde düzenlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber