Yağışlı hava haftasonu da etkili

Haber Giriş : 29 Nisan 2005 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Sıcaklıkların yağışla birlikte üç-beş derece düşmesi bekleniyor.

Yağışlı hava haftasonu da etkili olacak. Marmara'da beklenen sağanak yağışlar birkaç gün sürecek. Yağış Ege'nin iç kesimlerinde de etkili olacak ancak kıyı Ege'de sıcaklıklar 18-20 derecenin altına inmeyecek.

Akdeniz Bölgesi de parçalı bulutlu. Yağış haftasonunda Doğu Akdeniz'i etkileyecek. İç Anadolu'nun batısında sağanak yağışlar görülecek. Haftasonunda bölgenin tamamına yayılacak yağışların yanında sıcaklıklar da azalacak. Batı Karadeniz'de de sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi de yağış alacak. Bölgenin hava durumunda birkaç gün değişim beklenmiyor. Yalnız yarın bölgenin güney kesimlerinde yer yer yağmur görülecek. Güneydoğu ise parçalı bulutlu. Bölgede sıcaklıklar 25 dereceye ulaşıyor.

Bursa'da sağanak yağış uyarısı

Bursa'da da etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar, dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olacak yağış ve olası sel baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Haftasonunda yağış

Yağışlı hava haftasonunda kuzey, iç ve doğu kesimlerde etkili olmaya devam edecek.

Cumartesi: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında hakim olacak.

Pazar: Yağışlar özellikle Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olacak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber