Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği değişti

Haber Giriş : 20 Ağustos 2003 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20.8.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığından:

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 26 ve 28 inci Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 4/11/1999 tarihli ve 23866 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 6/3/2003 tarihli ve 25040 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelikle değişik 26 ncı maddesinin (A) fıkrasının (i) bendinin (2) nolu alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Daktilograf, Memur, Santral Memuru, Satınalma Memuru, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni ve Şoför kadroları arasındaki unvan değişikliklerinde ve Yönetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan üst hizmet grubundan alt hizmet grubuna atamalarda sınav ve diğer şartlar aranmaz.

Ancak; Tekniker, Teknisyen kadrolarına atamalarda teknik okul mezunu, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Bilgisayar İşletmeni kadrolarına atamalarda Milli Eğitim Bakanlığınca veya bu Bakanlıkça izin verilen özel bilgisayar kurslarından belge almış olmak ve Şoför kadrolarına atamalarda ise (E) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

şarttır.?

MADDE2 ? Aynı Yönetmeliğin 6/3/2003 tarihli ve 25040 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelikle değişik 28 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Kurul Başkanı, Daire Başkanı ve İl Gençlik ve Spor Müdürü kadrolarına diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından naklen atama yapılabilir. Diğer unvanlar için ise görevli personelin bulunduğu görev unvanına eşdeğer bir göreve ilgili mevzuat çerçevesinde naklen atanabilir.?

Yürürlük

MADDE3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Gençlik ve Spor Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber