Bakan Akdağ: Bayan doktorumuza darbı bizzat takip edeceğim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2011 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir bayan doktorun darp edilmesi ile ilgili, "Konuyu Adana Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte bizzat takip edeceğim." dedi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir bayan doktorun, hasta ve yakınları tarafından darp edilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Şiddete sıfır tolerans diyen bir Sağlık Bakanı olarak, bu tür haksız ve çirkin olaylara asla tolerans gösteremeyeceğini ve taviz vermeyeceğini kaydeden Akdağ, "Var oluş sebebi sağlığın korunup geliştirilmesi olan ve yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin mensupları olan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti hiçbir gerekçe mazur gösteremez. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına çalışanlara uygulanan şiddet asla kabul edilemez." dedi.

Akdağ, bu sebeple konuyu Adana Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte bizzat takip edeceğini kaydetti. Saldırıyı kınayan Akdağ, "Sağlık hizmetlerinden memnuniyetlerini her vesile ile dile getiren vatandaşlarımızın da bu ve benzeri çirkin davranışlara gereken tepkiyi göstereceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber