EPDK, Bu Gücü Nerden Alıyor?

Bir çok üst düzey bürokratın yakınını sözleşmeli olarak istihdam ettiği Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından tespit edilen EPDK'ye niçin müdahele edilemiyor? Bu Kurumun dokunulmazlığı nereden geliyor? BOTAŞ Genel Müdürü'nün EPDK'dan dolayı istifa edeceğini, EPDK'nın BOTAŞ'ı bitirdiğini belirten açıklamalarını niçin kimse dikkate almıyor... Kimse müdahele etmeyince EPDK bildiği gibi işlemeye devam ediyor. EPDK'nın son icraatı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik- elektronik mühendisi, elektrik mühendisi ve elektornik mühendisi olmak üzere üç unvan bulunmaktadır. Elektrik- Elektronik mühendisi her üç unvana da başvurabilmektedir. Memur alımlarında uygulanan ve ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlarda örnek olarak gösterilen durum budur.

Ancak, EPDK Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavında ilan edlen elektrik mühendisi alımlarında elektrik-elektronik mühendislerinin başvuruları kabul edilmemiştir. Bu durum basit bir iş bilmemezlik olarak görülebilir.

Ama, Türkiye'de elektrik mühendisi mezun eden sadece iki bölüm bulunduğu bilgisi ve EPDK'da bir üst düzey yetkilinin bu yolla kendi akrabasını işe almak için aday sayısını mümkün olduğunca azaltmak istemesi birlikte düşünüldüğünde, olayın boyutları sanırız daha farklı bir hale bürünecektir.

Bu sirki beraber izleyip göreceğiz: EPDK'daki üst düzey bürokrat kendisi ile aynı soy ismi taşıyan adayı alabilecek mi alamayacak mı?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber