27 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 27 Eylül 2011 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00'da İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda TCG Heybeliada'nın (F-511) hizmete giriş ve Büyükada Gemisi'nin denize indirilmesi törenine katılacak, saat 17.00'da Ankara Esenboğa Havaalanı Büyük Şeref Salonu'nda Kırgız Meclis Başkanı Ahmatbek Meldibekov ile görüşecek, saat 18.15'de ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa ve Avrasya Alt Komitesi Başkanı Dan Burton ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'da İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda TCG Heybeliada'nın (F-511) hizmete giriş ve Büyükada Gemisi'nin (F-512) denize indirilmesi törenine katılacak, saat 18.30'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda Posco Ceo'su Joon-Yang Chung'u kabul edecek, saat 19.30'da ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Dan Burton ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı'na katılacak, saat 18.00'da Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile görüşecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 11.00'da olimpik branşların federasyon başkanlarıyla makamında bir toplantı yapacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 13.00'da TOBB Merkez Bina'da gerçekleştirilecek olan Ticaret Odaları Konsey Toplantısı'na katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 16.30'da Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak'ı makamında kabul edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.00'da Amerikalı film yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael Wilson'u Ulus'taki makamında kabul edecek.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 10.30'da DSÖ, UNICEF ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile WOW Otel'de "Somali Değerlendirme Toplantısı" yapacak.

- Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 10.00'da Ceylan Inter Continantal Otel'de "ICTURKEY 2011 Proje Pazarı" etkinliğine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.00'de Ataköy Sheraton Otel'de CHP'li belediye başkanları ile toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından saat 18.00'de Ankara'ya dönecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray merkeze bağlı Dikmen köyünde saat 13.30'da Ülkü Ocakları Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışını yapacak.

- CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saat 11.30'da TBMM CHP Grup Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir arasında, saat 12.00'da "Organize Sanayi Bölgeleri İşbirliği Protokolü" imzalanacak. İmza törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in de katılması bekleniyor.

- TÜİK, saat 10.00'da 2010 yılına ilişkin Girişim Özelliklerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak.

- Stratejik Düşünce Enstütisi (SDE) Başkanı Yasin Atay, saat 10.00'da SDE Konferans Salonu'nda "Yeni Anayasa Konusunda TBMM'den Beklentiler" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı üyeleri, saat 16.00'da Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen AnkiRock Fest'te sahneye çıkan çarşaflı dansözle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Halkevci Kadınlar, saat 13.00'da HSYK önünde basın açıklaması yapacak.

- "Kamu Çağrı Merkezlerinin 2023 Vizyonu" konulu konferans, saat 09.00'da Swiss Otel'de düzenlenecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 13.00'da Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve bronz madalya kazanan Nazmi Avluca ile Güreş Federasyonu yöneticilerini kabul edecek.

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu üyeleri, saat 18.30'da Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- TÜSİAD'ın hazırladığı "Vizyon 2050 Türkiye Raporu", TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in de katılımıyla Sabancı Center'da saat 08.30'da yapılacak konferansta açıklanacak.

- Kıdem tazminatlarının fona devredilmesine karşı çıkan Nakliyat-İş Sendikası

üyeleri, saat 10.00'da Saraçhane Parkı'nda eylem yapacak.

- Türkiye Barış Meclisi, Kürt sorununda yaşanan son gelişmeler karşısında medyanın takındığı tutumu değerlendirmek üzere 11.30-14.00 saatleri arasında Beyoğlu'ndaki Cezayir Lokantası'nda toplantı düzenleyecek.

- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 16 baş safkan Arap tayının açık arttırma usulüyle satışı, saat 12.00'de Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek.

- Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde saat 13.00'da basın açıklaması yapacak.

- Tekstil-Sen yöneticileri, sendika genel merkezine yönelik saldırıya ilişkin tutanak tutulmadığı gerekçesiyle polis ve yetkililer hakkında Bakırköy Adliyesi'nde saat 13.30'da suç duyurusunda bulunacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balat'taki Eski Galata Köprüsü'nde saat 19.30'da düzenlenecek İstanbul Design Week 2011'in açılışına katılacak.

- Türkiye'de farklı lise ve üniversitelerde öğrenim görecek olan Somalili 300 öğrenci, Kimse Yok Mu Derneği tarafından uçakla saat 22.30'da Türkiye'ye getirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ikinci maçında Fransa'nın Lille takımı ile saat 21.45'te karşılaşacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda TCG Heybeliada'nın hizmete giriş ve Büyükada Gemisi'nin denize indirilmesi törenine katılacak. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hazır bulunacak. Gül, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Kırgız Meclis Başkanı Ahmatbek Keldibekov, Çankaya Köşkü'nde ise ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Avrasya Alt Komitesi Başkanı Dan Burton'la görüşme yapacak. (14.00 - 17.00 - 18.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konut'ta, Posco Ceo'su Joon-Yahg Chung ve ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Avrasya Alt Komitesi Başkanı Dan Burton ile görüşecek. (18.30/19.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a gidecek. Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP'li belediye başkanları ile toplantı yapacak. (12.00 - 14.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını yapacak. (14.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan YOİKK toplantısına katılacak ve Hollanda Başbakan Yardımcısı ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile görüşme yapacak. (10.00-18.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB'un gerçekleştirdiği Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'na katılacak. (13.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Ulus'taki bakanlık binasında ABD'li yapımcılar Barbara Broccoli ve Michael Wilson ile görüşme yapacak. (13.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul WOW Otel'de 'Somali Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirecek. (10.30)

Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC'de temaslarda bulunacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yalova Üniversitesi'nin açılış törenine katılacak, Yalova'nın bayan valisini ziyaret edecek. (14.00-17.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Niğde'de temel atma ve açılış törenlerine katılacak. (15.00-17.30)

Bozok Üniversitesi, Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmatbek Keldibekov'a fahri doktora unvanı verecek. (11.00)

Diyarbakır'ın önde gelen sivil toplum kuruluşları, son dönemlerde yaşanan çatışmalarla ilgili ortak basın açıklaması yapacak. (12.00)

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kastamonu Valiliği ile Kastamonu Üniversitesi'ni ziyaret edecek. (11.00)

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı, rock festivalinde peçeli dansöz oynatan Çankaya Belediyesi hakkında açıklama yapacak. (16.00)

SDE Başkanı Yasin Aktay, 'Yeni Anayasa Konusunda TBMM'den Beklentiler' konulu basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

İzmir Metro AŞ'ye törenle kalite belgesi verilecek. (11.00)

İzmir'de, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın İstanbul Ticaret Borsası ile birlikte dizayn ettiği Canlı Hayvan Vadeli Kontratı'nın protokol imza töreni yapılacak. (10.30)

İzmir Ticaret Borsası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yapılacak. (17.00)

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı, 2011 yılı mali destek programını basın toplantısıyla açıklayacak. (14.30)

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'da federasyon başkanları ile görüşecek. (11.00)

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maçlarına devam edilecek. Temsilcimiz Trabzonspor, Fransa temsilcisi Lille ile H. Avni Aker'de karşı karşıya gelecek. (21.45)

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak olan Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarına başlayacak. (18.00)

Bursaspor, cuma günü evinde karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (17.30)

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası 2. tur maçında Türkiye ile İspanya, İtalya'da karşı karşıya gelecek. (18.30)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcuları kabul edecek. (12.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber