Vergi dairesi müdürlerleri de ücret artışı istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2011 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği, Vergi Dairesi Müdürleri ve Yardımcılarının sevk ve idaresinde yaklaşık 35 bin gelir uzmanı, uzman yardımcısı ve memuru bulunduğunu; yine yaklaşık dört milyon vergi mükellefine hizmet verdiklerini belirterek, ücret iyileştirmesi istedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada "Kamu harcamalarının finansmanına kaynak teşkil eden vergi gelirlerini toplama, vergi uyuşmazlıklarında yargı merciileri nezdinde hazineyi temsil etme, görev süresiyle sınırlı olmaksızın emekli olduktan sonra bile Sayıştay'a hesap verme sorumluluğu olan bizler İdarecilik görevimizin yanında vergi inceleme elemanı olarak da görev yapmaktayız. Vergi İncelemelerinin %39,5'i Vergi Dairesi Müdürleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Vergi gelirlerinin tahsilinde gösterilen gayret ve özverili çalışmaların en somut göstergesi, 2010 yılı sonu itibariyle genel bütçe hedeflerinin % 110,9 oranında gerçekleşerek 235 milyar 686 milyon TL vergi geliri toplanması olmuştur. Ayrıca, 6111 Sayılı Kanunun uygulanmasında sağlanan başarıda bizlerin öncülüğü ve katkısı çok önemli rol oynamıştır. 31 Ağustos tarihi itibarıyla 28 yıl aradan sonra bütçe, ilk 8 ayın 6'sında fazla vermiş olup dünyada yaşanan sarsıntılar, özellikle Euro Bölgesi'ndeki belirsizliklere rağmen, bütçedeki bu gerçekleşme bir başarı hikayesidir.Görevinin gerektirdiği sorumluluk duygusu ve bilinçle hareket eden Gelir İdaresi Müdür ve Yardımcıları; Gelir İdaresi Başkanlığının kurulduğu 2005 yılından bu yana görevlerinin gereği olan haklarını elde edemedikleri gibi bazı yasal düzenlemelerle de sürekli mağdur edilmektedirler." denildi.

Son olarak kamuda yapılan reform çalışmaları paralelinde denetim birimlerinin güçlendirilmesini amaçlayan 646 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Vergi Denetim Kurulu oluşturulduğunu belirten Dernek yönetimi, kapsama alınan bazı unvanlara eşit ve daha fazla özlük haklarına sahip Vergi Dairesi Müdür ve Yardımcılarına yönelik bir düzenleme yapılmamış olmasının hakkaniyet ve eşitlik duygusunu sarstığını belirtti..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber